NASA bu görüntü için 12 sene gökyüzünü inceledi! Dünyanın çevresinde 260 tane keşfedildi

NASA'nın 2009 yılında hayata geçirdiği, dünyanın yakınlarında bulunan gezegenleri inceleme faaliyetlerinde toplanan resimler birleştirildi. NASA verilerin WISE teleskopu ile çekildiğini açıkladı.

aksam.com.tr

2020 yılında dünyamızın dibinden geçen efsanevi kuyruklu yıldızı da dahil bir çok göktaşı ve gezegenin incelendiği NEOWISE (Dünyaya Yakın Nesne Geniş Alan Kızılötesi Araştırma Gezgini) programı sırasında çekilen görüntüler NASA tarafından yayınlandı.

Görüntüler, ilk olarak 2009 yılında Güneş Sistemimizin dışındaki Evreni incelemek için önceki adı 'WISE' olan NEOWISE (Dünyaya Yakın Nesne Geniş Alan Kızılötesi Araştırma Gezgini) uzay teleskopu tarafından yakalandı.

İlk görüntülerin gelmesinden sonra asteroitler ve kuyruklu yıldızlar da dahil olmak üzere dünyaya yakın nesneleri izlemek için WISE programı ve teleskobunun ismi NEOWISE olarak değiştirildi.

NEOWISE tarafından toplanan veriler, bilim insanlarına, gök cisimlerinin zaman içinde nasıl hareket ettikleri ve değiştikleri hakkında paha biçilmez fikirler verdi.

NEOWISE'in baş araştırmacısı Arizona Üniversitesi'nden astronom Amy Mainzer , "Dışarı çıkıp gece gökyüzüne bakarsanız, hiçbir şey değişmemiş gibi görünebilir, ancak durum böyle değil" dedi.

Her altı ayda bir gökyüzünün tüm verisi toplanır.

Teleskop tarafından yaklaşık 260 kahverengi cüce toz bulutu tespit edildi. Bu araştırmalar sayesinde, yıldız üretiminin verimliliği ve zamanlaması hakkında ipuçları sağlandı.

Gökbilimciler eskiden bilinenden yaklaşık 2 kat daha fazla soğumuş gaz kütlesinin gezegenimiz etrafından döndüğünü tespit etti.