Nas ne demek, ekonomide anlamı ne? Başkan Erdoğan'ın kullandığı nas ne ifade ediyor? İşte nas anlamı...

Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın kullandığı nas kelimesi vatandaşların dikkat çekti. Kelimenin ne anlama geldiğini öğrenmek isteyen vatandaşlar ise Nas ne demek, ekonomide anlamı ne? Başkan Erdoğan'ın kullandığı nas ne ifade ediyor? sorusunu sık sık araştırıyor. Biz de haberimizin içerisinde nas kelimesine dair detaylara yer verdik.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, "Bir Müslüman olarak Nas ne gerektiriyorsa onu yapmaya devam edeceğim" dedi. Bunun üzerine vatandaşlar nas kelimesinin ne ifade ettiğini araştırmaya başladı. Peki, Nas ne demek, ekonomide anlamı ne? Başkan Erdoğan'ın kullandığı nas ne ifade ediyor? İşte nas anlamı...

BAŞKAN ERDOĞAN'IN KULLANDIĞI NAS NEDİR?

Nass; açık ve belirgin olan demektir. Nass kavramı Allah'ın ve peygamberin kelamı anlamına gelir. İslam'da nass olarak tanımlanan sözler, yoruma açık değildir. Fıkıhta bir meseleye çözüm getirmek için öncelik nassa verilir. Eğer nas yoksa içtihada varılır. İçtihat, ayet ve hadisler ışığında düşünmek ve sonuca varmak demektir.

Bu anlamıyla nas vahyin metinsel verisi olduğundan teşrîin ve dinî bilginin temelini oluşturur; karşıtı genel olarak "ictihad"dır. İctihad, istidlâl ve kıyas gibi kavramlarla karşıt olarak zikredildiğinde nas Allah ve Peygamber'in sözünü, bu kavramlar da nasların akıl yoluyla açılımını anlatır.

TDK'YA GÖRE NAS NE DEMEK?

Türk Dil Kurumu'na göre nas kelimesi "Açıklık, açık ve kesin yargı." ve "Dogma." anlamlarına gelmektedir.

Nas 1. anlamı : Açıklık, açık ve kesin yargı.

Nas 2. anlamı (felsefe) : Dogma.

BAŞKAN ERDOĞAN'DAN NAS AÇIKLAMASI

Faiz açıklamasında Nas'a bağlı olarak faiz indirimleri yapıldığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bir Müslüman olarak Nas ne gerektiriyorsa onu yapmaya devam edeceğim" demişti.

Erdoğan, başka bir açıklamasında faiz ve enflasyon ile ilgili mesajlar verirken "Beraber yürüdüğümüz arkadaşlarımızdan faizi savunanlar, kusura bakmasınlar. Bu yolda ben, faizi savunanla beraber olamam, olmam. Bu görevde olduğum sürece faiz ve enflasyonla mücadelemi sonuna kadar sürdüreceğim. Bu konuda nas ortada. Nas ortadayken sana, bana ne oluyor?" ifadelerini kullandı.