Müslüm Gürses'in yeni albümünde yapay zeka tartışması! Gerçekten söyledi mi, üretildi mi?

Müslüm Gürses'in uzun süredir üzerinde çalışılan albümü nihayet piyasaya çıkıyor. Albümün haberini alan hayranları hem heyecanlandı hem de kayıtlarla ilgili kısa paylaşımları dinlediklerinde şaşırdı. Bazı yorumcular albümün yapay zeka ile Müslüm Gürses sesi kullanılarak oluşturulduğunu iddia etti. Peki Müslüm Gürses'in yeni albümünde yapay zeka mı kullanıldı? İşte detaylar

AKŞAM.COM.TR

Yeliz Gediman

Müslüm Gürses'in 6 şarkıdan oluşan albümü 18 Nisan'da müzik piyasalarında yerini alacak. Müslüm Gürses'in daha önce seslendirip hiç bir yerde paylaşmadığı şarkıları Elenor Müzik ve Kral Fm işbirliğiyle "Tozlu raflar" albümü 18 Nisan'da yayında olacak.

Tozlu Raflar albümünde yer alan, sevenleri tarafından en çok beklenen şarkılardan biri de; Daha önce Kayahan'ın seslendirdiği "Sarı Saçlarından Sen Suçlusun" oldu.

Müslüm Gürses'in geçmiş yıllarda kaydettiği, Elenor Müzik arşivinde saklanan 6 şarkılık albüm, 18 Nisan'da sevenleriyle buluşacak.

MÜSLÜM GÜRSES ALBÜMÜNDE "YAPAY ZEKA" İDDİASI

Albümün haberini alan hayranları, sanatçının eşsiz ölmeden önce seslendirdiği şarkılarını büyük bir heyecanla beklerken, sosyal medyada yapılan tanıtım paylaşımları yapay zeka tartışmalarına yol açtı.

Müslüm Gürses'in "Tozlu Raflar" adlı yeni albümü milyonlarca hayranını heyecanlandırdı. Baba lakaplı sanatçının vefatından sonra 'İmkansız' olarak görülen bu çalışman birçok dinleyiciyi etkilemeyi başardı. Sanatçının İnstagram hesabından paylaşılan kısa tanıtımlar dinleyicileri ikiye böldü.

Yorumlarında böyle iddialar olması ve seslerin çok net olması tartışma yarattı. Bazı yorumcular albümün yapay zeka ile Müslüm Gürses sesi kullanılarak oluşturulduğunu iddia etti. Bazıları bunca kaydı Müslüm Gürses'in hayattayken neden yayınlamadığını sorguladı.

Bir kısmı da "5 şarkılık albüm denmişti. Sonradan 6'ya çıkarıldı. Rahmetli mezarında yeni şarkı mı yazdı?" diyerek Müslüm Gürses'in yeni albümündeki şarkı sayısına dikkat çekti.

Ancak albümün tanıtımı ve önceden yayınlanan kısa fragmanlar, müzik dünyasında büyük bir tartışma yaratmış durumda.

İşte o yorumlardan bazıları:

"10 sene sonra çıkan şarkı babanın şarkısı mı yoksa yapay zekanın şarkısı mı akıllarda deli sorular var bunun farkında mısınız bilmiyorum?"

"Yapay zeka ile şarkı soyletmisler bi zevkimiz vardı onunlada para kazanma sevdasına düşmüşler."

"Babayla alakası yok tamamen Yapay zeka tasarımı Para Tuzaği... Ama Yapacak bir sey yok; Dinlenecek"

Genel olarak da Müslüm Gürses hayranlarının heyecanlandığı ve adeta albüm için saatleri saydığı görüldü.

Albümün gerçekten yapay zeka ile mi tasarlandığı, yoksa uzun çalışmalar sonrası yapılan bir prodüksiyonla mı oluşturulduğu konusundaki iddialar albümün resmi olarak yayınlanmasıyla birlikte cevap bulacak.

Şarkılar şu şekilde olacak:

1. Çok Sevdim (Söyleyemedim)

2.Sevda Kurbanı (Dertliler Kervanı)

3. Altın İken Tunç Oldum

4. Çöpçatan

5. Ah Bu Dünya

6. Sarı Saçlarından Sen Suçlusun