Muş seçim sonuçları 2023 - İlçe ilçe seçim sonuçları

Muş seçim sonuçları 2023 için bekleyiş başladı. Milyonlarca seçmen bugün oy kullanmak için sandıklara akın etti. Oy verme işlemi sabah saat 08.00-17.00 arasında düzenlendi. Peki, 14 Mayıs Mardin Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçim sonuçları açıklandı mı, kim kazandı? Hangi parti Muş'ta kaç oy aldı?

Muş seçim sonuçları vatandaşları açıklanıyor. Bugün milyonlarca seçme oy vermek için sandık başına gitti. 14 Mayıs seçimlerinde Muş Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimleri için oylarını kullandı. Peki, Muş Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçim sonuçları açıklandı mı, kim kazandı? Hangi parti Muş'ta kaç oy aldı?

MUŞ SEÇİM SONUÇLARI AÇIKLANDI MI?

Türkiye, 14 Mayıs Pazar günü Cumhurbaşkanı ve Milletvekili seçimleri için vatandaşlar saat 17:00'ye kadar oy verdi. YSK'nın Resmi Gazete'de yayınlanan "seçim yasakları" kurallarına göre yayın organları saat 18:00'e kadar seçim hakkında yorum bile yapamayacak. Ardından 18:00 ve 21:00 saatleri arasında YSK tarafından seçime ilişkin haber ve tebliğler basın kuruluşları tarafından paylaşılacak.

Daha sonra saat 21:00'den sonra yayın yasağı kalkacak. YSK bu saati erkene alabilir. Saat 21:00'den sonra vatandaşlar, Muş Cumhurbaşkanı ve Milletvekili seçim sonuçlarını erişecek.

SEÇİM SONUÇLARINA BU LİNK ÜZERİNDEN ULAŞIN!

İKİNCİ TURA KALIRSA OYLAR NASIL KULLANILACAK?

İlk oylamada geçerli oyların salt çoğunluğu sağlanmadığı takdirde seçim ikinci oylamaya kalacak. İlk seçimde en çok oy alan iki aday, 28 Mayıs'ta yapılacak ikinci oylamada yarışacak.

Cumhurbaşkanı seçiminin ikinci oylamaya kalması halinde seçmenler, aynı seçmen bilgi kağıdı ile ilk seçimde oy verdikleri sandık alanlarında oylarını kullanacak.