Murda tutuklandı mı? Murda (Mehmet Önder Doğan) kimdir, kaç yaşında, nereli?

Murda adıyla bilinen Önder Doğan hakkında uyuşturucu madde kullandırmayı özendirmek suçundan 4 yıl 2 ay hapis cezası verildi. Yaşanan bu son dakika gelişmesinin ardından Murda (Önder Doğan) kimdir sorusu araştırılıyor. Peki, Önder Doğan kimdir, kaç yaşında, nereli? Murda neden tutuklandı? İşte detaylar...

Yaptığı şarkılarında uyuşturucuyu özendirme suçundan yargılanan Önder Doğan hakkında karar verildi. Mehmet Önder Doğan, 4 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırıldı. Peki, Murda (Önder Doğan) kimdir, kaç yaşında, nereli? Murda neden tutuklandı? İşte haberin detayı...

MURDA NEDEN TUTUKLANDI?

Şarkılarında uyuşturucu kullanımını özendirdiği iddiasıyla "Uyuşturucu madde kullandırmaya özendirmek" suçundan 10 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan Murda lakaplı şarkıcı Mehmet Önder Doğan, 4 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırıldı.

MURDA KİMDİR?

Önder Doğan 30 Ocak 1984 tarihinde doğdu. Sahne adıyla Murda, Türk-Hollandalı rapçi ve söz yazarıdır. Hollanda'nın Amsterdam şehrinde doğmuştur. Bir dönem yaşantısını İspanya'nın Madrid şehrinde sürdürmüştür. Daha sonra tekrar Hollanda'ya dönmüş ve müzik ile ilgilenmeye başlamış, ilk EP'sini ise 2008 yılında çıkarmıştır. Murda; Bizzey, Kraantje Pappie ve Ronnie Flex dahil birçok ünlü isim ve Hollandalı Hip hop sanatçısı ile çalışmalar yapmıştır. Ezhel ile YouTube sayesinde tanışmışlardır ve Doğan bundan sonra kariyerini Türkiye'de devam ettirme kararı almıştır.

NE OLMUŞTU?

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca tamamlanan soruşturma sonucunda şarkıcı Murda'ya "Uyuşturucu madde kullandırmaya özendirmek" suçundan dava açılmıştı.

Hazırlanan iddianamede, şarkıcının "Duman", "Pahalı" ve "Eh Baba" isimli şarkılarında yer alan bazı ifadelerin uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanımını özendirdiği ileri sürülmüştü. İddianamede, Önder Doğan'ın Türk Ceza Kanunu'nun 190/2 maddesi uyarınca "Uyuşturucu madde kullandırmaya özendirmek" suçundan 5 yıldan 10 yıla kadar hapsi talep edilmişti.