'Mükemmeliyet merkezi'nin kapıları aralandı... Yeni nesil F-16'lar işte böyle üretiliyor!

Yeni nesil F-16 savaş uçaklarını üreten Lockheed Martin, tesislerin kapılarını basın mensuplarına açtı. ''Mükemmeliyet merkezi'' adı verilen fabrika, dünyanın 8 ülkesinden getirilen parçaların özenle birleştirildiği tesis olma özelliğini taşıyor. İşte yeni nesil F-16 savaş uçaklarının üretildiği tesis ve üretim süreci...

AA

ABD'li Lockheed Martin firması, yeni nesil F-16 savaş uçaklarının üretim tesislerini basın mensuplarına açtı. F-16 Block 70 ve 72 serisi uçakların üretildiği fabrika, "mükemmeliyet merkezi" olarak tanımlanıyor.

YENİ NESİL F-16 SAVAŞ UÇAKLARININ ÜRETİM SÜRECİ!

Anadolu Ajansı, özel izinle girilen yeni nesil F-16 savaş uçaklarının üretildiği fabrikayı görüntüledi.

Gazeteciler, savaş uçağı F-16 projesinin satış ve üretim yöneticilerine ve savaş pilotlarına merak edilen soruları yöneltti.

Yetkililer, bugüne kadar 8 F-16 Block 70 savaş uçağının tüm testlerinin tamamlanarak uçuşa hazır hale getirildiği bilgisini paylaştı.

İsmi açıklanamayan ülke dahil Bahreyn, Bulgaristan, Slovakya, Tayvan, Ürdün'ün F-16 savaş uçaklarına ilgisi olduğunu belirten yetkililer, 6 ülkeden 131 sipariş aldıklarını açıkladı.

TÜRKİYE'NİN F-16 SİPARİŞLERİ NE DURUMDA?

Lockheed Martin yetkilisi, Türkiye'nin 40 adet F-16 Block 70 talebine ilişkin soruları da cevapladı.

Satış sürecinin devam ettiği bilgisini paylaşan yetkili, Türkiye ile işbirliği imkanı olduğunu dile getirdi.

Yetkili, konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

"Türkiye ile geçmişte çok uzun bir ortaklığımız oldu. Türk savunma sanayisi ile eskiye, 1980'lere dayanan bir işbirliğimiz var. Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ) ile başlamıştı bu. Bu uçak programını desteklemek için, Türkiye'de yaptığımız ortak montajla çok önemli bir iş yapmıştık."