2024 Ramazan mukabelesi saat kaçta, hangi kanalda? Mukabele ne zaman başlıyor?

Mukabele, bir kimsenin Kur'an'ı ezberden veya kitaptan yüksek sesle okuması ve onu dinleyen topluluğun da sessizce Kur'an'dan takip etmesidir. Mukabele anlamca karşılıklı verme, karşılıklı okuma anlamına gelir. Kur'an, Hz. Peygamber'in son Ramazan'ında okuduğu sıralama ile vefatından sonra Hz. Ebubekir zamanında mushaflaştırılmış, Hz. Osman zamanında teksir edilerek büyük şehirlere gönderilmiştir. 600'den fazla sahifeden oluşan kitap düzeni, takriben 20 sayfadan oluşan 30 cüze bölündü. Özellikle Ramazan aylarında her gün bir cüz okuyarak bayrama kadar bütün Kur'an'ı baştan sona okuma geleneği içinden mukabele geleneği doğmuştur. Peki, Mukabele ne zaman başlıyor? 2024 Ramazan mukabelesi saat kaçta, hangi kanalda?

Ramazan için geri sayım başladı. Ramazanı özel kılan önemli bir husus, Kur'an-ı Kerim'in bu ayda nazil olmaya başlamasıdır. Nitekim Kur'an-ı Kerim'de ismi zikredilen tek ay olan ramazan hakkında Cenab-ı Hak şöyle buyurmuştur: "Ramazan ayı, insanlara yol gösterici, doğrunun ve doğruyu eğriden ayırmanın açık delilleri olarak Kur'an'ın indirildiği aydır." (Bakara, 2/185) Peki, Mukabele ne zaman başlıyor? 2024 Ramazan mukabelesi saat kaçta, hangi kanalda?

2024 RAMAZAN MUKABELESİ SAAT KAÇTA, HANGİ KANALDA?

DİYANET TV MUKABELE SAATİ

Ramazan Mukabelesi Ayasofya-i Kebir Camii'nden Diyanet TV'de her gün saat 07:00 ve 15:00'te yayınlanıyor.

KANAL 7 MUKABELE SAATİ

Geçtiğimiz sene Kanal 7'de ise ramazan ayı boyunca saat 05:15'te mukabele ekrana geliyordu. Bu sene yayın akışı açıklandığında yayın saati bilgisi haberimize eklenecektir.

TRT1 MUKABELE SAATİ

Geçtiğimiz yıllarda Ramazan ayı boyunca her gün TRT 1'de yayınlanan Mukabele'nin bu sene saat kaçta yayınlanacağı henüz belli değil.