Muhteşem Yüzyıl'da Hürrem Sultan'la Şah Sultan meğer o isimler olacakmış!

Muhteşem Yüzyıl'da Hürrem Sultan'ı Meryem Uzerli, Şah Sultan'ı da Deniz Çakır oynamıştı. Ancak çok az kişi bilse de; aslında Muhteşem Yüzyıl'da Hürrem Sultan'ı Meryem Uzerli, Şah Sultan'ı da Deniz Çakır değil başka isimler oynayacaktı.

AKŞAM/Life

Hüsna Köşger

Muhteşem Yüzyıl dizisi Kanuni Sultan Süleyman'ın hayatını ve padişahlık dönemini anlatmış, dizide aynı zamanda Yavuz Sultan Selim Han'ın diğer çocukları sultanlar Şah Sultan, Hatice Sultan, Fatma Sultan ve Beyhan Sultan'ın da hayatları yansıtılmıştı. Yayınlandığı dönemde çok ses getiren Muhteşem Yüzyıl'da, Kanuni Sultan Süleyman'ın eşi Hürrem Sultan'ı; o zamana kadar hiç tanınmayan bir isim olan Meryem Uzerli, Şah Sultan'ı da Deniz Çakır oynamıştı. Ancak Meryem Uzerli'den önce Hürrem Sultan'ı oynaması için, Deniz Çakır'dan önce de Şah Sultan'ı oynaması için başka biriyle görüşüldüğü ortaya çıktı.

Muhteşem Yüzyıl'da Hürrem Sultan'la Şah Sultan meğer o isimler olacakmış!

İddiaya göre; Hürrem Sultan rolü için ilk olarak Fahriye Evcen Özçivit ile görüşülmüştü. Ancak Meryem Uzerli rolüne, seçmeler sonucunda dahil edildi.

ŞAH SULTAN İÇİN DE BAŞKA İSİM

Yahşi Cazibe, Ufak Tefek Cinayetler ve Masumlar Apartmanı dizisindeki rolleri ile yıldızını parlatan başarılı oyuncu Aslıhan Gürbüz, Şah Sultan / Şahuban Sultan olacaktı. Gürbüz konu için, "Muhteşem Yüzyıl'daki rolüm Deniz Çakır'a verildi" açıklamasında bulunmuştu.