Muazzez Ersoy nereli, kaç kez evlendi? Muazzez Ersoy kimdir, kaç yaşında?

Muazzez Ersoy, Star TV'de yayınlanan program İbo Show'a konuk oluyor. Sevilen şarkıcı nostaljik şarkıları ile sevenlerini büyüleyecek. Muazzez Ersoy kimdir, kaç yaşında? Muazzez Ersoy nereli, kaç kez evlendi? Haberimizin içerisinden konuya dair tüm merak edilenlere ulaşabilirsiniz.

Muazzez Ersoy, bu akşam İbo Show'a misafir olacak. Sevilen şarkılarını sevenleri için seslendirecek olan sanatçı, Nostalji Kraliçesi olarak da anılmaktadır. Muazzez Ersoy kimdir, kaç yaşında? Muazzez Ersoy nereli, kaç kez evlendi?

MUAZZEZ ERSOY KİMDİR?

Hatice Yıldız Levent ya da sahne adıyla Muazzez Ersoy (d. 9 Ağustos 1958; Uzunköprü, Edirne) Klasik Türk müziği sanatçısıdır. 33. Türkiye Hükûmeti'nde Kültür Bakanlığı'nın tavsiyesiyle verilmeye başlanan Devlet Sanatçısı unvanına 1998'de layık görülen sanatçı seslendirdiği nostaljik şarkılardaki başarısından dolayı "Nostalji Kraliçesi" olarak da bilinir. Sanatçı 2006 yılında Birleşmiş Milletler Mülteci Örgütü'nün "iyi niyet elçisi" seçilmiştir.

Kariyerinde ilk olarak 1982 yılında İstanbul Pembe Köşk Gazinosu'nda assolist olarak sahneye çıktı. Bu arada 1985 yılında TRT Ankara Radyosu'nun açmış olduğu sınava katıldı ancak kazanamadı. 1989 yılında TRT Ankara Radyosu şeflerinden Cahit Ünyaylar'la çalışmaya başladı. Ersoy, 1990 yılında TRT'ye gönderdiği, yorumu kendine ait olan altı eserle denetimden geçti ve ekranlardan da dinleyicilerine seslenmeye başladı.

Muazzez Ersoy, ilk olarak Seven Olmaz ki adlı albümüyle dinleyicileriyle buluştu. Ardından ikinci albümü Herşeyim Sensin yayınlandı. Daha sonra Raks Müzik ile anlaşarak Sizi Seviyorum adlı çalışmasıyla büyük başarı kazandı. Bu albümde Selçuk Tekay ve Ali İhsan Kısaç gibi sanatçılarla çalıştı.

MUAZZEZ ERSOY KAÇ KEZ EVLENDİ?

Özel hayatını gözlerden ve kameralardan uzak yaşayan Muazzez Ersoy, iki kez evlilik yaptı. İlk evliliğini 1974 yılında daha 16 yaşında yaptı ve 2 yıl sürdü. Bu evlilikten Ender adında bir oğlu oldu. İkinci evliliği ise İsmet Özhan yaptı çiftin beraberliği sadece 4 ay sürdü.

Yücel Arzen kimdir? Yücel Arzen kaç yaşında, nereli? Bu akşam İbo Show konuğu...

İbo Show konuğu Hüseyin Tatlı kimdir, İbrahim Tatlıses'in kardeşi mi? Hüseyin Tatlı kaç yaşında, aslen nereli?

İbo Show konuğu Kurtuluş Kuş kimdir? Kurtuluş Kuş kaç yaşında, aslen nereli?