MSÜ TERCİH EKRANI 2024 | MSÜ tercih ekranı kapandı mı? MSÜ tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?

MSÜ tercih ekranı yoğun ilgi görüyor. ÖSYM tarafından 3 Mart'ta gerçekleştirilen 2024 Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı'na (2024-MSÜ) katılan ve 2024-YKS başvurusu bulunan adaylar için tercih süreci devam ediyor. Peki, Personel temin MSÜ tercih süreci ne zaman bitecek? MSÜ tercih sonuçları ne zaman açıklanır?

3 Mart'ta uygulanan MSÜ sınavının sonuçları 21 Mart'ta açıklanmış ve tercih süreci ise 3 Nisan'da başlamıştı. Kara Harp Okulu'nda (ANKARA) yapılacak 2'nci Seçim Aşamalarına, sadece tercih yapanlar arasından çağrı kontenjanına giren adaylar çağrılacak. Buna göre henüz tercih işlemini tamamlamamış olan adaylar son günü araştırırken, tercihlerini gerçekleştiren adaylar ise sonuçların ne zaman açıklanacağını sorguluyor. Peki, Personel temin MSÜ tercih ekranı kapandı mı? MSÜ tercih sonuçları ne zaman açıklanır?

MSÜ TERCİH EKRANI KAPANDI MI?

Milli Savunma Üniversitesi askeri öğrenci aday tercih işlemleri, 10 Mayıs'a kadar yapılabilecek. Tercih işlemleri https://personeltemin.msb.gov.tr internet adresinden yapılabilecek.

10 Mayıs günü saat 23:59'a kadar tercihini yapmayan adaylar 2'nci Seçim Aşamalarına çağrılmayacaktır.

MSÜ TERCİH EKRANI

MSÜ tercih sonuçları ne zaman açıklanır?

MSÜ tercih sonuçları için resmi bir tarih bilgisi paylaşılmadı. Sonuçların önümüzdeki ay içerisinde erişime açılacağı tahmin ediliyor.

Adaylar "Yerleştirme İşlemleri" süresince tercih öncelikleri ve Aday Değerlendirme Puan (ADP) sıraları dikkate alınarak yerleştirileceklerdir. "Ek Yerleştirme" sürecinde ise intibak eğitimlerinin belirlenen zamanda ve etkin olarak icrası ile Harp Okulları ve Asb.MYO'ların belirlenen zamanda eğitim ve öğretime başlayabilmesi maksadıyla okullardaki eksik kontenjanlarda Millî Savunma Bakanlığı tarafından ihtiyaç duyulması durumunda tercih önceliğine bakılmaksızın tercihleri arasında bulunan ve o tercihte sırası gelen adaylar ilgili okullara yerleştirilebilecektir. Harp Okulları ve Asb.MYO tercihleri olan adaylardan Harp Okulları intibak eğitimine katılan hiçbir aday MYO tercihlerinde sıra gelse dahi geçiş yapamayacaktır.