ÖSYM MSÜ sonuç tarihi 2024 | MSÜ sonuçları ne zaman açıklanacak?

3 Mart 2024 Pazar günü uygulanan MSÜ sınavına katılan adaylar sonuçların ne zaman açıklanacağını sorguluyor. Söz konusu sınav sonuçları yalnızca sınavın yapıldığı yıl için geçerli olup, sonuçlar diğer yükseköğretim kurumlarına yerleştirme, yatay geçiş, dikey geçiş vb. işlemlerde kullanılamıyor. Peki, MSÜ sonuçları ne zaman açıklanacak?

ÖSYM MSÜ sonuç tarihi 2024 merak ediliyor. 3 Mart'ta uygulanan sınavın ve sınav sonuçlarının geçerli sayılabilmesi için adayların bu kılavuzdaki tüm kurallara uyması gerekiyor. Aksi halde kurallara uymayan adayların sınavı geçersiz sayılıyor. Peki, MSÜ sonuçları ne zaman açıklanacak? ÖSYM MSÜ sonuç tarihi 2024 belli mi?

MSÜ SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

MSÜ sonuçları 28 Mart 2024 tarihinde açıklanacak.

2024-MSÜ SINAV SONUÇLARININ AÇIKLANMASI

Adaylar sınav sonuçlarını; T.C. Kimlik Numarası ve şifreleri ile ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden ve ÖSYM mobil uygulamalarından öğrenebileceklerdir. Adaylara sonuç belgesi gönderilmeyecektir.

İnternet sayfasında ilan edilen sonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmündedir. ÖSYM, adaylara yönelik sınav sonuç belgelerinin doğrulanmasını sağlamak üzere "Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi" işlemini hizmete sunmuştur.

Bu amaçla kullanılmak üzere Sınav Sonuç Belgelerinin en alt kısmına, sistem tarafından rastgele üretilmiş bir "Sonuç Belgesi Kontrol Kodu" basılmaktadır. Söz konusu işleme https://sonuc.osym.gov.tr üzerinde Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi sayfasından ulaşılmaktadır.

165 dakika kaç saat eder? MSÜ ilk kaç dakika ve son kaç dakika çıkılamaz?

MSÜ 4 yanlış 1 doğruyu götürüyor mu? 2024 MSÜ puan hesaplama nasıl yapılır?

MSÜ saat kaçta başlar, kaçta biter? 2024 MSÜ sınav süresi kaç dakika?