MSÜ sonuçları ne zaman açıklanacak? 2024 MSÜ tercih tarihleri belli mi?

MSÜ sınavına katılan adaylar büyük bir merakla sonuçların açıklanmasını bekliyor. Sınav, 3 Mart 2024 Pazar günü uygulandı. Bu sınavın sonuçları yalnızca sınavın yapıldığı yıl için geçerli olup, sonuçlar diğer yükseköğretim kurumlarına yerleştirme, yatay geçiş, dikey geçiş vb. işlemlerde kullanılamayacak. Peki, MSÜ sonuçları ne zaman açıklanacak? 2024 MSÜ tercih tarihleri belli mi?

2024 MSÜ sonuç tarihi merak ediliyor. 3 Mart'ta gerçekleştirilen sınavın ve sınav sonuçlarının geçerli sayılabilmesi için adayların bu kılavuzdaki tüm kurallara uyması gerekiyor. Aksi halde kurallara uymayan adayların sınavı geçersiz sayılıyor. Peki, MSÜ sonuçları ne zaman açıklanacak? 2024 MSÜ tercih tarihleri belli mi?

MSÜ SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

MSÜ sonuçları 28 Mart 2024 tarihinde açıklanacak.

2024-MSÜ SINAV SONUÇLARININ AÇIKLANMASI

Adaylar sınav sonuçlarını; T.C. Kimlik Numarası ve şifreleri ile ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden ve ÖSYM mobil uygulamalarından öğrenebileceklerdir. Adaylara sonuç belgesi gönderilmeyecektir.

İnternet sayfasında ilan edilen sonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmündedir. ÖSYM, adaylara yönelik sınav sonuç belgelerinin doğrulanmasını sağlamak üzere "Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi" işlemini hizmete sunmuştur.

Bu amaçla kullanılmak üzere Sınav Sonuç Belgelerinin en alt kısmına, sistem tarafından rastgele üretilmiş bir "Sonuç Belgesi Kontrol Kodu" basılmaktadır. Söz konusu işleme https://sonuc.osym.gov.tr üzerinde Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi sayfasından ulaşılmaktadır.

MSÜ TERCİH KILAVUZU YAYINLANDI MI?

MSÜ tercih kılavuzu henüz yayınlanmadı. Kılavuz yayınlandıktan sonra haberimiz içerisine eklenecektir.

2024-MSÜ sınav sonuçları açıklandıktan sonra adaylar öncelik sırasına göre okul tercihlerini https://personeltemin.msb.gov.tr adresinden belirleyebileceklerdir.

ÖSYM Başkanlığınca yapılacak 2023 Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavına (2024-MSÜ) katılan adayların, Harp Okulları ve Astsubay Meslek Yüksekokulları tercihlerini, Milli Savunma Bakanlığı tarafından adaylara duyurulacak tarihler arasında https://personeltemin.msb.gov.tr internet adresine girerek yapmaları gerekmektedir (Belirtilen süre içerisinde internet sitesi üzerinden tercihini yapmayan adaylar, 2'nci seçim aşamalarına çağrılmayacaklardır.).