2023 MSÜ sınav sonuç tarihi belli mi? MSÜ sonuçları ne zaman açıklanacak?

MSÜ sınavı dün gerçekleşti. Saat 10:15'te başlayan sınav 165 dakika sürdü. Sınavda büyük ter döken adaylar, çalışmalarının karşılığını almak adına mücadele verdi. MSÜ sınav sonuçları yalnızca geçerli olan yıl içinde kullanılabilecek. MSÜ sonuçları ne zaman açıklanacak? 2023 MSÜ sınav sonuç tarihi belli mi?

MSÜ sonuçları yoğun bir şekilde araştırılıyor. 13 Ocak-9 Şubat 2023 tarihleri arasında başvuruları alınan sınav dün saat 10:15'te başladı. 120 sorudan oluşan sınavda öğrencilere verilen süre 165 dakika olarak belirlendi. Peki, MSÜ sonuçları ne zaman açıklanacak? 2023 MSÜ sınav sonuç tarihi belli mi?

MSÜ SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı (MSÜ), 27 Nisan 2023 tarihinde ÖSYM'nin resmi sitesi üzerinden açıklanacak.

Adaylar sınav sonuçlarını; T.C. Kimlik Numarası ve şifreleri ile ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden ve ÖSYM mobil uygulamalarından öğrenebileceklerdir. Adaylara sonuç belgesi gönderilmeyecektir. İnternet sayfasında ilan edilen sonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmündedir.

SINAV HAKKINDA

Sınavda adaylara, ortaöğretim düzeyinde, beş seçenekli çoktan seçmeli 120 sorudan oluşan bir test uygulanacaktır. Test; tek kitapçık halinde adaylara verilecek, adaylar cevaplarını cevap kâğıdına işaretleyeceklerdir. Sınav süresi 165 dakikadır.