ABD merkezli Sciaky şirketi, TUSAŞ'ın dünyanın en büyük metal elektron ışınlı 3 boyutlu yazıcısı EBAM 300 serisini sipariş ettiğini açıkladı. Metal yazıcı, 6 metre uzunluğundaki titanyum hava aracı parçalarını 3D olarak basabilecek. 3D Yazıcı, Milli Muharip Uçak (MMU) Projesi'nde kullanılmak üzere tedarik edildi.
ABD merkezli Sciaky şirketi internet, TUSAŞ'ın dünyanın en büyük metal elektron ışınlı 3 boyutlu yazıcısını sipariş ettiğini açıkladı.
Milli Muharip Uçak TF-X meydana çıkıyor... İmalat bu yıl başlayacak: Yer testleri için tarih verildi
Sciaky şirketinin internet sitesinde duyurulan gelişmeye göre dünyanın en büyük 3D yazısıcı, 6 metre uzunluğundaki titanyum hava aracı parçalarını 3D olarak basabiliyor. 3D Yazıcı, Milli Muharip Uçak (MMU) Projesi'nde kullanılmak üzere tedarik edildi.
TAI ve Sciaky arasındaki sözleşme, TAI'nin EBAM makinesini ve teknolojisini kullanımını optimize etmeyi amaçlayan bir dizi proje üzerinde iş birliğini de içeriyor.
Kuzey Kore'den balistik füze denemesi! Saat 08.00 sularında fırlatıldı
TUSAŞ'ın Kahramankazan'daki tesislerine kurulacak olan 3D yazıcı; 6 metre uzunluğa, 2 metre genişliğe ve 1.8 metre yüksekliğe kadar parça basabilecek.
Ortalığı karıştıracak tehdit: Avrupa ülkeleri petrol ve gaz alamaz
3D yazıcı, büyük ölçekli kaynak işlemleri için hızla bir Elektron Işını Kaynakçısına (EBW) geçebilme özelliğine sahip.
Dünya AKINCI'yı konuşacak! Yeni rotası belli oldu
Sciaky Şirketinin Başkanı Scott Phillips, EBAM 3D yazıcı sistemlerini kara, deniz, hava ve uzay uygulamalarında onaylanmış parçalara sahip, dünyanın en çok satılan, büyük ölçekli metal 3D yazıcıları olarak nitelendiriyor.
MMU İÇİN TİTANYUM PARÇA ÜRETİLECEK
Türk savunma sanayiinin en büyük projesi olan Milli Muharip Uçak'ta (MMU), bol miktarda titanyum parça kullanılacak. TUSAŞ 5x7 metre ebatlarındaki bir titanyum parçayı ise üç boyutlu yazıcı ile vakum altında imal edecek.
İngiliz basını yazdı! Bölgede dengeler Türkiye'nin lehine değişecek
Milli Muharip Uçağın; 2025 veya 2026 yılında ilk uçuşunu gerçekleştirmesi, 2029 yılında Türk Hava Kuvvetleri Komutanlığı envanterine girmesi ve 2030'lu yılların başından itibaren başlangıç seviyesi operasyonel kapasiteye ulaşması hedefleniyor.