12 rekatlık MİRAÇ KANDİLİ namazı ne zaman, saat kaçta kılınır? Miraç Kandili namazı nasıl kılınır, kaç rekat?

Miraç Kandili, bugün Müslüman aleminde idrak edilecek. Bol bol duaların edileceği kandil zamanında vatandaşlar ibadetlerini eksiksiz bir şekilde yapacak. Bu gecenin en önemli zamanlarından biri de namazlar oluyor. Peki, Miraç Kandili namazı nasıl kılınır, kaç rekat? 12 rekatlık Miraç Kandili namazı ne zaman, saat kaçta kılınır?

Miraç Kandili namazı hakkında detaylı bilgi almak isteyen vatandaşlar araştırmalar yapıyor. Bu kandilinin en önemli detayı 5 vakit namazın Müslümanlar için farz kılınması olmuştur. Peki, Miraç Kandili namazı nasıl kılınır, kaç rekat? 12 rekatlık Miraç Kandili namazı ne zaman, saat kaçta kılınır? İşte namaz hakkında tüm merak edilenler...

MİRAÇ KANDİLİ NAMAZI NASIL KILINIR, KAÇ REKAT?

Receb'i şerifin 27'nci gecesi yani bu gece Miraç kandilidir. Bu gece yatsı namazından sonra 12 rek'at hacet namazı kılınır. Her rek'atte bir Fatiha ve 10 ihlas'ı şerif okunur. Bu namaz 100 rek'at te kılınabilir.

Namaza şöyle niyet edilir: "Ya Rabbi,rıza'i şerifin için niyet eyledim namaza. Bu gece yedi kat gökleri ve bütün esrarını göstererek muhabbetin ile müşerref kıldığın sevgili Habibin Rasülü Zişan Efendimiz hürmetine ben aciz kulunu aff-ı ilahine,feyz-i ilahine ve rıza-i ilahine mazhar eyle."Allahü Ekber...

Miraç Kandili namazı akşam namazından sabah vaktine kadar ara verilerek kılınabilir. Namazın kılınışı şöyledir;

2 rekatta bir selam verilerek kılınmaktadır.

Her rekatta Fatiha Suresi'nden sonra 10 tane İhlas Suresi okunması gerekiyor.

İlk rekatlarda Fatiha'dan önce Sübhaneke okunur.

Fatiha'da Besmele çekilir, İhlas surelerinde ve Sübhanake'de Besmele çekilmez.

Namazın tamamını peşpeşe kılmak gerekmez. Ara verilebilir, abdest tazelenip tekrar devam edilebilir.

Bu namaz gece tamamlanamazsa, kerahet vakitlerine dikkat etmek koşuluyla ertesi günün ikindi namazı vaktine kadar yetiştirebilir.

MİRAÇ KANDİLİ NAMAZI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA KILINMALI?

Miraç Kandili namazı için belirli bir saat yoktur. Bu akşam namazından sonra namazı kılmak isteyen vatandaşlar, namazını kılabilir.

MİRAÇ KANDİLİ'NİN ÖNEMİ NEDİR?

Huzur-u Kibriyaya uzanan bu mübarek yolculuk, peygamberliğin 12. yılında, hicretten on sekiz ay önce, mübarek üç ayların ilki olan Recep ayının 27. gecesinde (Regâib gecesinden yirmi küsur gün sonra) gerçekleşmiştir. Miraç Kandilinin önemi için en başta bu geceyi ibadetle geçirmek gelir.

"Ben mi'racdan daha güzel bir şey görmüş değilim." Hadisi şerifinde bulunan Peygamber Efendimiz, Miraç yolculuğundan geri dönerken yanında ümmeti için olan hediyelerle dönmüştür. Bunlardan ilki beş vakit namazdır. İkincisi, "Âmenerrasûlü" diye bilinen âyetlerdir. Üçüncüsü, İsra sûresi'nin 22–39. âyetlerinde bahsedilen on iki adet İslâm prensibidir. Beşincisi ise, İyi amele niyetlenen kişiye –onu yapamasa bile– bir sevap; eğer yaparsa on sevap yazılacağı; fakat kötü amele niyetlenen kişiye –onu yapmadığı müddetçe– hiçbir günahın yazılmayacağı; ancak işlediği zaman da sadece bir günah yazılacağı müjdesini getirdi.