Milyonların gözü bu haberde! Emekliye ikramiye artacak mı?

Milyonlarca vatandaş, ''emekli ikramiyesi artacak mı?'' sorusuna yanıt arıyor. Bu nedenle gözler yarın Başkan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Beştepe'de gerçekleştirilecek Kabine toplantısına çevrildi. Toplantıda, ekonomiye ilişkin gelişmelerin yanı sıra emeklilerin bayram ikramiyesine zam beklentisi de gündemde olacak. İşte detaylar...

CNN Türk

Başkan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılacak Kabine toplantısında emeklilerin bayram ikramiyesine zam beklentisi de ele alınacak.

EMEKLİ İKRAMİYESİNDE FARKLI SENARYOLAR

Hükümet, bayramdan önce yasalaşması gereken bazı acil düzenlemeleri, Ramazan ayı içerisinde oluşturulacak bir torba teklif ile Meclis gündemine getirmeye hazırlanıyor. Teklifler arasında emekli ikramiyesi de var. Peki emekliler için nasıl bir artış düşünülüyor? İşte detaylar...

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu, son torba teklif üzerindeki çalışmaları henüz bitirmişken, bakanlıkların acil talipleri üzerine yeni bir torba teklif üzerinde çalışmanın başladığı ortaya çıktı.

EMEKLİ İKRAMİYESİ ARTACAK MI?

Emeklilere bayramlarda verilen ikramiyenin her yıl enflasyon oranında artırılması planlanıyor. Enflasyon oranında artırılırsa, bu ramazan bayramında bin 100 lira olan ikramiye tutarı, bin 500 civarına yükselecek.

Tartışmaları bitirmek için düzenlemenin yasayla yapılması ve hazırlanan torba teklifin içine konulması önerildi. Böylece her yıl ayrı bir düzenleme yapılmasına gerek kalmayacak.

ERDOĞAN'DAN TOPLANTI SONRASI AÇIKLAMA

Başkan Erdoğan, toplantı sonrası yapacağı 'Millete Sesleniş' konuşması ile Kabine gündemini kamuoyu ile paylaşacak.

Kabine yarın Beştepe'de toplanıyor! Fahiş fiyatlara nasıl önlemler alınacak?

Asgari ücrete zam gelecek mi? AK Parti açıkladı: Enflasyonun altında olursa...

Araç alım satımında yeni dönem! Yerli otomobil TOGG'da da kullanılacak

Araba fiyatlarıyla ilgili tarih verildi! Eskiye dönüyor... Sıfır ve ikinci el otomobil alacaklar dikkat!

Projede yeni dönem: 179 TL günlük olarak ödeniyor