Milyonlarca öğrenci tetikte bekliyor! KYK burs sonuçlarında son düzlük

9 Ekim'de başlayan KYK burs başvuruları 13 Ekim Pazar günü sona erdi. Burs ve KYK başvurusunda bulunan üniversite öğrencileri sonuçların ne zaman açıklanacağını sorguluyor. Peki, KYK burs başvuru sonuçları ne zaman duyurulacak?

2024-2025 eğitim öğretim dönemi için burs/kredi başvuru ekranı yoğun ilgi görüyor. Üniversiteli öğrenciler başvurularını en son 13 Ekim Pazar günü saat 23.59'da gerçekleştirdi. Şimdi gözler sonuçlara çevrildi. Peki, KYK burs başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? İlk KYK bursu ne zaman yatacak?

KYK BURS BAŞVURU SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANIR?

Geçtiğimiz yıl KYK burs başvurularının sonuçları 12-19 Ekim tarihleri arasında alınmış ve 13 Kasım'da açıklanmıştı. Bu yıl da sonuçların önümüzdeki ay (Kasım) başında duyurulması bekleniyor.

KYK BURSU NE ZAMAN YATAR?

İlk kez KYK burs veya kredi alacak öğrencilere, başvurdukları öğretim yılı başlangıcı olan ekim ayından itibaren normal öğrenim süreleri boyunca ödeme yapılmaktadır. Bu öğrenciler, T.C. kimlik numaralarının son rakamına göre her ayın 6. ve 10. günleri arasında ödeme alacaklardır.

ÖNCELİKLİ OLARAK BURS VERİLECEK ÖĞRENCİLER KİMLER?

- Şehitlerin bekar çocukları veya bekar kardeşleri (çocuğu yoksa)

- Gaziler veya bekar çocukları

- Sağlık kurulu raporu ile en az %40 engeli olduğu tespit edilenler

- Hem anne hem de babası vefat etmiş bekar bireyler

- Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı altında barınarak lise veya eşdeğer eğitimini tamamlayanlar ya da 3/7/2005 tarihli 5395 sayılı Çocuk Koruma Kanunu ile koruma altına alınanlar

- Lise eğitimlerini Darüşşafaka Lisesi'nde tamamlayanlar

-Bakanlık tarafından belirlenen kriterleri karşılayan milli sporcular

- Her eğitim yılında Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı tarafından düzenlenen öğrenci seçme ve yerleştirme sınavında alan yeterlilik sınavında ilk %10 içinde yer alanlar