Milyonlarca kişi merakla bekliyordu... Emekli aylıklarında ve memur maaşlarında büyük artış

Milyonlarca vatandaşı yakından ilgilendiren 3600 ek göstergede hazırlanan üç alternatifli kanun taslağından seçilen alternatifin Meclis'e gelmesi ve yasalaşmasıyla konunun temmuz ayı itibarıyla çözüme kavuşturulması bekleniyor. Alternatiflerden birinin dar, ikisinin geniş kapsamlı ancak uygulama takvimi açısından farklı olduğu ifade ediliyor. İşte detaylar...

Merakla beklenen 3.600 ek göstergede hazırlanan üç alternatifli kanun taslağı geçen hafta Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunuldu. Seçilen alternatifin Meclis'e gelmesi ve yasalaşmasıyla konunun temmuz ayı itibarıyla çözüme kavuşturulması bekleniyor.

Geçtiğimiz hafta 3.600 ek gösterge konusunda hazırlanan kanun taslaklarının üç alternatifli olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunulduğu belirtildi. Alternatifler üzerinden seçilecek olana göre hazırlanan kanun taslağının Meclis gündemine gelmesi ve son halinin verilerek yasalaşması bekleniyor. Bu gelişmeler sonrası 3.600 ek gösterge konusunun temmuz ayı itibarıyla çözüme kavuşturulması hedefleniyor.

UYGULAMADA FARKLI

Alternatiflerden birinin dar, ikisinin geniş kapsamlı ancak uygulama takvimi açısından farklı olduğu ifade ediliyor. Bu alternatifler sonrası yasalaşacak kanunla memurların görev aylığı, emekli aylığı ve emekli ikramiyelerini etkileyecek düzenleme hayata geçecek.

Akşam gazetesinden Okan Güray Bülbül'ün bugünkü köşesinden aktardığına göre üç alternatifin farklılıkları şu şekilde ifade edilebilir.

BİRİNCİ ALTERNATİF: 3.600 ek göstergenin en başından beri odağında olan 4 meslek grubuna yani; öğretmen, hemşire, din görevlisi ve polislere yönelik düzenleme yapılması öngörülüyor. Bu 4 meslek grubu içerisinde ek göstergesi 3.600'ün altında olanlar için 3.600'e yükseltme yapılarak sorunun çözülmesi hedefleniyor. Ek göstergede yer alabilmek için yüksek okul mezunu olma şartı özellikle polisler için güçlük doğuruyor. Budara düzenlemenin detayları önemli.

KAPSAM GENİŞLEYEBİLİR

İKİNCİ ALTERNATİF: Burada 4 meslek grubunun dışında daha geniş bir memur grubuna ilişkin düzenleme yapılacağına dair bilgiler var. Böylece yöneticiler, avukatlar, teknik ve sağlık hizmetleriyle genel idare ve yardımcı hizmetler grubu da 3.600 ek göstergeye kavuşturulabilir. Özellikle yardımcı hizmetler grubunun hali hazırda ek gösterge kapsamında olmaması nedeniyle bu grubun ek göstergeye kavuşması aylık ve ikramiyelerde önemli bir artışa neden olacaktır.

YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ

Bakan Kurum tek tek açıkladı! Kira fiyatlarıyla ilgili yeni detay

Otomobil devinde büyük kriz! 1 milyon aracını geri çağıracak

Dünyaya örnek olacak... Türkiye yerli füzeleriyle devler liginde: Seri üretime hazırlanıyor

Milyonlarca vatandaşı ilgilendiriyor! Memur ve emekli maaşları için 5 aylık zam oranı netleşti! İşte o tablo...

Türkiye'nin ilk yerli jet uçağı Hürjet uçmak için gün sayıyor

Haziran ayı kira artış oranı belli oldu