Microsoft bir devri daha kapatıyor! İşte Windows 10 kullanıcılarını ilgilendiren önemli duyuru

Windows 10 işletim sistemi, 2015 yılından beri birçok kullanıcı tarafından tercih edildi. Microsoft'un en popüler işletim sistemlerinden biri olan Windows 10, hızla benimsendi. Fakat Microsoft artık bu işletim sistemini rafa kaldıracağını duyurdu.

Microsoft, Windows 10 işletim sistemini rafa kaldıracağını duyurdu. Pek çok kişinin hızla benimsediği Windows 10, yakın bir süre içerisinde unutulmuş olacak. 2015 yılından beri kullanılmaya devam eden işletim sistemi için güncellemeler sona eriyor.

WİNDOWS 10 DESTEĞİ SONA ERİYOR

Windows 10 için 22H2 güncellemesinin son olduğu belirtildi. Fakat Windows 10'a verilen destek hemen bitmeyecek. Microsoft'un oldukça popüler işletim sistemi Windows 10, herhangi bir yenilik ya da performans düzenlemesi geçirmeyecek. Fakat bir süre daha güvenlik güncellemeleri sağlanacak.

Education, Enterpise, Home ve Pro versiyonlarında 14 Ekim 2025 tarihine kadar güvenlik güncellemeleri devam edecek. Bu da işletim sisteminde güvenle ilgili bir problem olmayacağını gösteriyor. Fakat söz konusu tarihten sonra herhangi bir güncelleme sağlanmayacak.

LTSC VERSİYONLARI SINIRLI SÜREYLE DEVAM EDECEK

Şirketler ve kurumlar tarafından kullanılan LTSC versiyonları sınırlı bir süre daha destek görmeye devam edecek. Güvenlik güncellemesi ise LTSC versiyonlarında da geçerli olacak. Ayrıca 2024'ün ikinci yarısında LTSC için Windows 11'in sunulması da bekleniyor.

Microsoft ana işletim sistemini Windows 11 sürümü olarak değiştirmiş olacak. Öte yandan Windows 12 çalışmalarının da yapıldığı düşünülüyor. Bu nedenle Microsoft'un Windows 10 desteğini kesmesi sürpriz olarak karşılanmadı.