Miçotakis'in eski danışmanı konuştu! Komşu ''panik'' oldu

Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis'in eski güvenlik danışmanı olan emekli general Aleksandros Diakopulos dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Sabah

Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis'in eski güvenlik danışmanı olan emekli general Aleksandros Diakopulos, "2019-2021 yılları arasında bunu düşünmezdim ancak artık bölgede bir savaş ihtimali olduğunu düşünüyorum" dedi

Türkiye ile Yunanistan arasındaki gerilim hız kesmeden devam ediyor. 'Bölgede bir sıcak çatışma yaşanır mı?' sorusu ise Yunan basınının en çok araştırdığı konular arasında yer alıyor.

Al Jazeere'de yer alan bir haberi okuyucuları ile paylaşan Ta Nea gazetesi, Yunan uzmanların Ege veya Doğu Akdeniz'de bir askeri olayın muhtemel olduğunu ve daha büyük bir çatışmayı tetikleyebileceği endişesi yaşadığını belirtti.

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis'in eski güvenlik danışmanı olan emekli general Aleksandros Diakopulos, konuya ilişkin yaptığı açıklamasında, "2019-2021 yılları arasında bunu düşünmezdim ancak artık bölgede bir savaş ihtimali olduğunu düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin Doğu Akdeniz'e hidrokarbon arama gemisini göndermesinin ardından Yunanistan tutuşmuş bölgede gerilimi tırmandırmıştı. Türkiye'nin sismik arama faaliyetlerini durdurMayacağınI belirten Diakopulos, Başkan Erdoğan'ın Ağustos ayında dile getirdiği 'Bir gece ansızın' sözlerine atıfta bulunarak Türkiye'nin gayriaskeri statüdeki adaların silahlandırılmasına tepki gösterdiğini belirtti.

Yunanistan'ın Ege adalarını silahlandırmasını bırakmasını ve uluslararası anlaşmalara uymasının talep edildiğini belirtilen haberde, Miçotakis'in ABD Temsilciler Meclisi'nde Türkiye'ye F-16 satışı yapmayın çıkışının gerilimi tırmandırdığı ifade edildi.

Öte yandan iki ülkenin savunma bakanları arasında yapılan görüşme ile tansiyonun düşürülmesi hedeflendiği, Türkiye'nin adaların karasularını 12 mile çıkarılmasına karşı çıktığı ve bunu savaş sebebi saydığı belirtiliyor.

Aynı zamanda Yunanistan Eğitim ve Dini İşleri Bakan Yardımcısı olan Atina'daki Panteion Üniversitesi'nden Uluslararası İlişkiler Profesörü Angelos Syrigos da, ülkede savaş ihtimalinin büyük endişe yarattığını söyleyerek "En üst düzey savunma pozisyonundayız. Bence Türkiye yeni krizlere girişecek" iddiasında bulundu.

Yunanistan'dan skandal hamle! Ateşle oynuyorlar...

Yunan bakandan skandal sözler... Türkiye'ye iftira attı!

Miçotakis silaha doymuyor... 4 milyar Euro'luk anlaşma!