Meyan Kökü nedir? Meyan Kökü faydaları nelerdir?

MasterChef All Star'da bu akşam eleme oyununda yarışmacılara yemek yapmaları için verilen ürünlerden biri meyan kökü oldu. İzleyiciler meyan kökü ile ilgili aramalarını hızlandırdı. Peki, Meyan Kökü nedir? Meyan Kökü faydaları nelerdir?

Meyan Kökü merak edilen besinlerden biri oldu. MasterChef All Star'da bu akşam eleme oyununda yarışmacılara yemek yapmaları için verilen ürünlerden biri olan meyan kökü ile ilgili aramalar hız kazandı. Peki, Meyan Kökü nedir? Meyan Kökü faydaları nelerdir?

MEYAN KÖKÜ NEDİR?

Meyan, yaklaşık 120–150 cm'e kadar boylanabilen, Baklagiller ailesinden çok yıllık bir çalımsı bitkidir. Anavatanı Rusya ve Çin'dir. Küçük, mavimsi, mor çiçekleri 0,8–1,2 cm boyundadır. 7–15 santimetre boyunda yaprakları ve toprağın altında boyu 1 metreye ulaşan bir kök yapısı vardır.

MEYAN KÖKÜ FAYDALARI NELERDİR?

-Gastrit asitin anormal artışını engelleyerek, reflü etkilerini azaltır

-Mide için iltihap azaltıcı etkisi ile ülserin iyileşme sürecini destekler

-İçeriğinde ki fitoestrojenik bileşenler sayesinde menopoz semptomlarını en aza indirir

-Anti-bakteriyal ve anti-viral etkisi ile mikrop üzerinde öldürücü etki yaratır

-Aldestron hormonunu dengeleyip, yüksek tansiyon ve damar sertleşmesine iyi gelir

-Yağ yakımına sebep olan meyan kökü, obezite ile mücadelede etkilidir. Kiloya bağlı gelişen tip-2 diyabet hastalığının da ileri yaşlarda ortaya çıkmasını engellemeye yardımcıdır.

Torik nedir? Torik balığının palamuttan farkı ne?

MEYAN KÖKÜ NASIL KULLANILIR?

Sıvı form, çay, tablet, toz formu ve özüt formunda kullanılan meyan kökü, bazı içeceklerin içeriğinde meyan şerbeti şeklinde de tercih edilir. Çeşitli formlarının yanı sıra köklerini kaynatma ve ek işlemlere tabii tutularak elde edilen bal, pasta ve çikolata yapımında da kullanılabilir. Ayrıca cilt bakımı için maske şeklinde de hazırlanıp kullanılmasıyla bilinir.