Mevlid Kandilinde ne oldu? Mevlid Kandilinin fazileti ve önemi nedir?

Mevlid Kandili İslam dünyasında çok önemli bir yere sahiptir. Bu kutlu geceti ibadetlerle ve peygamberimize salat ve selam getirerek ihya etmek çok faziletlidir. Mevlid Kandili bu sene 14 Eylül Cumartesi günü idrak edilecek. Peki Mevlid Kandilinde ne oldu? İşte Mevlid Kandilinin fazileti ve önemi

Mevlid Kandilinin fazileti ve önemi, bu kutlu gecenin yıl dönümünde yeniden gündeme geldi. Mevlid Kandili gibi mübârek geceler, rabbimize duâ ve niyazda bulunma zamanlarıdır. Rebiülevvel ayının 12. gecesine denk gelen Mevlid Kandili, bu sene de dualar ve ibadetlerle idrak edilecek. Peki Mevlid Kandilinde ne oldu? İşte Müslümanlar için Mevlid Kandilinin fazileti ve önemi

MEVLİD KANDİLİNDE NE OLDU?

Mevlid Kandili, Peygamber efendimizin (S.A.V) dünyaya teşrif ettiği gecedir.

Rebiülevvel ayının 11. gününü 12'sine bağlayan gece Mevlid Kandili, Peygamber Efendimiz'in (s.a.v) doğum günüdür.

2024 yılında Mevlid Kandili 14 Eylül Cumartesi günü idrak edilecek.

MEVLİD KANDİLİNİN ÖNEMİ VE ANLAMI

Mevlid, "doğum zamanı" anlamına gelir ve Kuran-ı Kerim'de yer almaz. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in (SAV) doğduğu gece, Mevlid Kandili olarak anılır. Rebî'ul-evvel, "ilkbahar" demektir. Peygamberimiz, peygamberliğinden sonra her yıl bu geceye özel önem verirdi. Her peygamberin ümmeti, kendi peygamberinin doğum gününü bayram olarak kabul etmiştir.

Her yıl, dünyanın dört bir yanındaki Müslümanlar bu mübarek geceyi Mevlid Kandili olarak kutlarlar.

İslam'da Hz. Muhammed'in (SAV) doğum günü, mezheplere göre farklı zamanlarda kutlanır. Sünniler, Rebiülevvel ayının on birinci gecesini on ikinciye bağlayan geceyi Mevlid Gecesi olarak adlandırırken, Şiiler ise bu günü ayın 17'sinde kutlar. Ayrıca bu iki tarih arasındaki hafta, Kutlu Doğum Haftası olarak ilan edilmiştir. Peygamberimizin doğumu, Müslümanlar arasında bu hafta boyunca kutlanarak Müslümanların bayramı olarak kabul edilir.

Mevlid Kandili, insanı insan yapan tüm güzelliklerin odaklandığı bir rahmet elçisi olan Hz. Peygamberin doğumunu kutladığımız, onun bireysel ve toplumsal hayatımıza kattığı merhamet, adalet, sabır, cömertlik gibi insanlığa sunduğu yüce değerleri anladığımız ve bu değerlerle hayatımızı güzelleştireceğimiz bir tazelenme zamanıdır.

Mevlid Kandili'nde neler yapılmalı? Mevlid kandilinde yapılacak ibadetler nelerdir?

Peygamber efendimizin doğum günü ne zaman? Miladi takvime göre Hz. Muhammed'in doğum tarihi

Mevlid Kandilinde oruç tutmanın fazileti nedir?