Sağanak kapıda Meteoroloji'den son dakika uyarısı! İstanbullular dikkat:

Meteoroloji Genel Müdürlüğü hava durumu raporları yayınlandı. Hafta sonu için uyarılarda bulunan Meteoroloji sağanak için saat verdi. Hafta sonu Marmara bölgesinde ve yurdun batı kesimlerinde beklenen gök gürültülü sağanak yağışın haricinde hava sıcaklıklarının yüksek olacağı tahmin ediliyor. İşte 28-29 Mayıs hava durumu tahminleri...

Mayıs ayının sonlarına doğru gelinmesiyle birlikte hava sıcaklıkları artış gösterdi. Uzun bir kışı geride bırakan ülkemiz sıcak havalar hasret kalırken Meteoroloji Genel Müdürlüğü önümüzdeki günler için sağanak yağış uyarısında bulundu. Özellikle Marmara bölgesi ve batı kesimlerinde gerçekleşecek gök gürültülü sağanak yağış ile birlikte hava sıcaklıklarında bir düşüş olmayacağı belirtildi.

Yurt genelinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Akdeniz'in iç kesimleri ve Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin, Rize, Kars, Ardahan ve Ağrı illeri ile Kütahya'nın doğu, Afyonkarahisar'ın kuzey ve batı çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda toz taşınımı bekleniyor.

HAFTA SONU İÇİN UYARI

Hafta sonu ise yurdun batı kesimlerinde sıcaklıkların etkisini artıracağı öğrenildi. Edirne, Balıkesir, Bursa, Aydın, Muğla, İzmir merkezlerde hava sıcaklığı 39°C'ye kadar yükseleceği tahmin ediliyor. İstanbul'da ise sıcaklıkların 31-32 dereceye kadar çıkması bekleniyor.

SAĞANAK YAĞIŞ UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, yurdun batı kesimlerinin parçalı bulutlu, İç Ege, Batı Akdeniz'in iç kesimleri, Edirne ve Kırklareli çevreleri ile İstanbul'un Avrupa Yakası, Tekirdağ'ın kuzeyi, Balıkesir'in doğusu ve Bursa'nın güney kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda toz fırtınası bekleniyor.