Meteoroloji son dakika hava durumu.. Havalar ne zaman ısınacak? İstanbul 15 günlük hava durumu

Meteoroloji'nin hava durumu verilerine göre; Hava sıcaklıklarının ülke genelinde hissedilir derecede düşmesi sonrası Vatandaşların; Sel, su baskını, yıldırım, dolu ve kuvvetli rüzgâra karşı tedbirli olunması istendi. Meteoroloji ayrıca 19 il için sarı kodlu uyarıda bulundu. Peki havalar ne zaman ısınacak? Peki bu hafta İstanbul'da hava durumu nasıl olacak? İşte İstanbul 15 günlük hava durumu

Hava durumu son dakika... Ülkemiz soğuk ve yağışlı havanın etkisine girdi. Mayıs ayının ilk yarısı sona ererken hava sıcaklıkları 3 derece daha azalarak mevsim normallerinin altına düştü. Sıcaklık düşüşüyle birlikte havaların ne zaman ısınacağı merak konusu oldu. Peki İstanbul'da hava durumu nasıl olacak? Havalar ne zaman ısınacak? İşte İstanbul 15 günlük hava durumu

METEOROLOJİ'DEN YAĞIŞ UYARISI!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Trakya, Akdeniz, İç Anadolu (Eskişehir hariç), Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Muğla, Denizli ve Afyonkarahisar çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinden sonra Batı ve Orta Akdeniz'in iç kesimleri, Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun güneyi, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile Artvin'in doğu kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

Hava sıcaklığı, yağışlı hava ile birlikte iç kesimlerde biraz azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı, kuzey, iç ve doğu kesimlerde mevsim normalleri altında, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

Rüzgar, genellikle kuzeyli yönlerden, doğu kesimlerde güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, yağış anında yer yer kuvvetli eseceği tahmin ediliyor.

Yağışların; öğle saatlerinden sonra Batı ve Orta Akdeniz'in iç kesimleri, Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun güneyi, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile Artvin'in doğu kesimlerinde yer yer kuvvetli olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgâr ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

9 İL İÇİN SARI KODLU UYARI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 19 ile sarı kodlu uyarıda bulundu. Sarı kod verilen iller şu şekilde:

Adana, Ağrı, Antalya, Burdur, Erzincan, Erzurum, Hakkari, Hatay, Isparta, Mersin, Kars, Kayseri, Konya, K.Maraş, Niğde, Van, Karaman, Ardahan, Osmaniye.

İSTANBUL'DA HAVA DURUMU NASIL OLACAK?

AKOM'dan gelen hava durumu bilgilerine göre; İstanbul'da önümüzdeki hafta boyunca rüzgarın kuzeyli yönlerden (Poyraz) aralıklarla kuvvetli şekilde (20-45 km/sa) esmeye devam etmesi, beraberinde il genelinde zaman zaman hafif yağış geçişlerinin yaşanması beklenirken sıcaklıkların 14-18°C aralığında mevsim normalleri altında seyredeceği tahmin ediliyor.

İSTANBUL 15 GÜNLÜK HAVA DURUMU