Meteoroloji saat verdi: Kuvvetli sağanak alarmı... Ankara göle döndü

Meteoroloji ve AFAD'dan yapılan son dakika uyarılarına göre, Doğu ve Batı Karadeniz ile Marmara'nın doğusunda kuvvetli ve gök gürültülü sağanak bekleniyor. Ankara'da etkili olan sağanak nedeniyle cadde ve sokaklarda su birikintileri oluştu, bazı araçlar yolda kaldı. İşte haberin detayları...

AA/İHA

Sağanak yağmurun etkili olduğu Ankara yine göle döndü. Yenimahalle ilçesinde sağanak nedeniyle ulaşımda aksamalar meydana geldi. Pek çok yerde su birikintileri oluştu. Anadolu Bulvarı ile Ankara Çevre Yolu arasındaki bağlantı yolunda su birikti.

Yurdun bazı bölgelerinde şiddetli yağış hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Ankara, Kırıkkale, Tunceli, Denizli, Sakarya, Bilecik ve Çorum'da kuvvetli sağanak yağış etkili olurken yollar göle döndü, ev ve iş yerleri zarar gördü.

ANKARA

Başkent'te sabah saatlerinde sağanak etkili oldu. Yenimahalle ilçesinde sağanak nedeniyle ulaşımda aksamalar meydana geldi.Pek çok yerde su birikintileri oluştu. Anadolu Bulvarı ile Ankara Çevre Yolu arasındaki bağlantı yolunda su birikti.

Araçlar yolda kalırken ihbar üzerine bölgeye Ankara Büyükşehir Belediyesi ile Karayolları Genel Müdürlüğü ekipleri sevk edildi.

2 otomobil, iş makineleri ile çekilerek su birikintisinden çıkarıldı.

Suyun tahliyesi için de çalışma başlatıldı.

Yaklaşık 1 saat süren çalışmayla su tahliye edilerek, yol ulaşıma açıldı.

7 İL İÇİN "TURUNCU" 18 KENT İÇİN "SARI" ALARM

Meteoroloji'nin hava tahmin haritasında Artvin, Rize, Sakarya, Trabzon, Zonguldak, Bartın ve Düzce için "turuncu" alarm verilirken, "sarı" alarm verilen 19 kent şöyle sıralandı: "Ankara, Adana, Amasya, Çankırı, Çorum, Eskişehir, Giresun, Kayseri, Kırşehir, Kocaeli, Konya, K.Maraş, Nevşehir, Sivas, Tokat, Yozgat, Kırıkkale ve Osmaniye."

SEL VE TAŞKIN UYARISI

Vatandaşlar, özellikle öğle saatlerinden itibaren etkili olması beklenen sağanak yağışla ilgili olarak sel, su baskını ve taşkınlara karşı uyarıldı. Yağışların salı günü de yurdun büyük bölümünde etkili olacağı belirtildi.