Meteoroloji duyurdu... Hafta sonunda hava durumu nasıl olacak?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, hafta sonundan itibaren soğuk ve yağışlı havanın Türkiye'yi terk edeceğini açıkladı. Meteoroloji'den yapılan açıklamada, hava sıcaklıklarının ülke genelinde mevsim normallerin üzerine çıkabileceği konusunda uyarılar yapıldı.

aksam.com.tr

Yaz mevsimi resmen başladı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, hava sıcaklıklarının yükseleceği ve yer yer mevsim normallerinin üzerine çıkacağını duyurdu.

İÇ ANADOLU İÇİN YAĞIŞ UYARISI!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İç Anadolu ile Batı ve Orta Karadeniz'in iç kesimleri için kuvvetli yağış uyarısında bulundu.

Yapılan açıklamada, ani sel ve su baskınlarına karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği ifade edildi.

MGM'den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Yağışların, Batı ve Orta Karadeniz'in iç kesimleri ile İç Anadolu'nun kuzeydoğusunda yer yer kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek, ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkat!"

AÇIK VE GÜNEŞLİ HAVA GELİYOR!

Meteoroloji'nin tahminlerine göre, pazar gününden itibaren ülke genelinde açık ve güneşli hava hakim olacak.

Hava sıcaklıkları yükselecek, yer yer mevsim normallerinin üzerine çıkacak.

5 günlük hava tahmin raporuna göre, Antalya'da hava sıcaklığının 38, Adana ve Diyarbakır'da ise 39 dereceye kadar yükselebileceği öngörüldü.