Perseid meteor yağmuru Türkiye'den izlenebilecek mi? Perseid Meteor yağmuru 2022 ne zaman, hangi gün?

Yakın zamanda gerçekleşmesi beklenen Perseid meteor yağmuru için sayılı günler kaldı. Astronomiye ilgi duyanların heyecanla beklediği olay ile ilgili ''Perseid meteor yağmuru Türkiye'den izlenebilecek mi?'' sorusuna yanıt aramaya başladı. En bilinen gök taşı yağmurlarından birisi olan Perseid, Swift-Tuttle kuyruklu yıldızının kalıntılarından oluşur. Peki, Perseid Meteor yağmuru 2022 ne zaman, hangi gün gerçekleşecek?

Önümüzdeki günlerde gerçekleşecek Perseid meteor yağmuru şimdiden büyük bir heyecan yarattı. Halk arasında yıldız kayması olarak bilinen meteor yağmurları astronomiye ilgi duyan kişiler tarafından yakından takip ediliyor. Milyonlarca kişinin merak ettiği Perseid meteor yağmuru ne zaman gerçekleşecek? sorusunun da cevabı belli oldu. Peki, Meteor yağmuru hangi gün, Türkiye'den görülecek mi?

PERSEID METEOR YAĞMURU NE ZAMAN, HANGİ GÜN?

Perseid meteor yağmuru ya da halk arasındaki tabirle yıldız kayması olayı 12 ve 13 Ağustos tarihinde gerçekleşecek. Meteor yağmurunu izlemek için en uygun saat ise gecenin en karanlık olduğu dönemlerdir. Perseid meteor yağmurunun saat 23:00 ile 01:00 saatleri arasında gözlemlenebileceği tahmin ediliyor.

PERSEİD METEOR YAĞMURU TÜRKİYE'DEN İZLENEBİLECEK Mİ?

12-13 Ağustos tarihlerinde gerçekleşmesi beklenen Perseid meteor yağmuru Türkiye'den izlenebilecek.

PERSEID METEOR YAĞMURU NEDİR?

Perseidler ya da Perseid gök taşı yağmuru, en bilinen gök taşı yağmurlarından birisidir. Perseid meteor yağmurları, 1992 yılında Dünya'nın yakınlarından geçen Swift-Tuttle kuyruklu yıldızından arda kalan kalıntılardan oluşur. Bu meteor yağmurları, Güneş'in etrafında dönüşü sırasında Dünya'nın bu kozmik toz bulutuna rastlaması sonucu gerçekleştiğinden her yıl aynı dönemde gözlemlenir. Her yıl Temmuz sonu - Ağustos başı civarında gözlemlenebilen olay en yoğun 12 Ağustos'u 13 Ağustos'a bağlayan gece gözlemlenir. Kahraman Takımyıldızı (Perseus) bölgesinde gözlemlendiğinden Perseidler gök taşı yağmuru adı verilmiştir.