WhatsApp yeni özellikleri peş peşe sıraladı! 3 bomba özellik birden geliyor

WhatsApp, yeni getireceği 3 özelliği test etmeye başladı. Dünya üzerinde 2 milyar kullanıcısı olan ve her geçen gün yeni özellikler getirmeye devam eden WhatsApp, kullanıcılara daha iyi bir deneyim sunmayı hedefliyor. Meta çatısı altında faaliyetlerini sürdüren şirket, üzerinde çalıştığı 3 özelliği uygulamanın ''Beta'' sürümünde test etmeye başladı.

Aksam.com.tr

Muhammed Fatih Karabulut

WhatsApp, 3 özellik birden getiriyor. 2014 yılında Facebook tarafından 16 milyar dolara satın alınan WhatsApp günümüzün en popüler uygulamalarından birisi olmayı başardı. Haberleşme ve iletişimin büyük bir kısmını elinde bulunduran şirket, kullanıcılarını alternatif uygulamalara kaptırmak istemiyor. İşte WhatsApp tarafından önümüzdeki günlerde getirilecek 3 özellik.

WHATSAPP 3 YENİ ÖZELLİĞE BİRDEN KAVUŞUYOR

WhatsApp 3 yeni özellik üzerinde çalışmalara başladı. Henüz test aşamasında olan bu özelliklere uygulamanın beta sürümünde erişilebiliyor. Aksam.com.tr'nin WABetaInfo'dan aktardığı habere göre; uygulamaya gelecek ilk özellik sesli durum güncellemeleri olacak

SESLİ DURUM GÜNCELLEMESİ

WhatsApp, sesli durum güncellemeleri yükleme üzerinde çalışmalara başladı. Şu anda test aşamasında olan bu özellik ile kullanıcılar durum kısmında sesli notlar paylaşabilecek. Rehberdeki gizlilik ayarlarına göre belirli kişilerin görebileceği bu ses kayıtlarının yüklenmesi de çok basit olacak. Yüklenecek ses kaydının 30 saniyelik bir limiti olacak.

AVATAR OLUŞTURMA

Uygulamaya gelecek ikinci özellik ise avatar oluşturma olacak. Yeni özellik sayesinde kullanıcılar Snapchat ya da Instagram'da olan avatar oluşturma özelliğine benzer bir seçeneğe sahip olacak. Oluşturulan avatar sayesinde kullanıcılar kendilerine özgün çıkartmalar gönderebilecek, kendi kimliğini yapabilecek. Bu avatar ile WhatsApp, seçilen yapılandırmaya göre otomatik olarak kişiselleştirilmiş bir çıkartma paketi oluşturacak. Ayrıca avatar, profil fotoğrafı ve görüntülü aramalarda maske olarak da kullanabilecek.

WHATSAPP SOHBETİ

Önümüzdeki günlerde gelecek özelliklerden bir tanesi de WhatsApp resmi hesabının sohbeti penceresi olacak. Bu özellik ile birlikte WhatsApp, resmi sohbet penceresi üzerinden yeni geliştirilen özellikleri, uygulama içi duyuruları kullanıcılara gönderecek. Ayrıca WhatsApp, uygulama deneyimini geliştirmek için gizlilik ve güvenlikle ilgili özellikler ve bilgiler hakkında bazı ipuçları ve püf noktaları göndermeyi de planlıyor. Mesaj almak istemeyen kullanıcılar için sessize alma seçeneği de bulunacak.

Bu özelliklerin tüm kullanıcıların erişimine ne zaman sunulacağı henüz bilinmiyor. Geliştirme aşamasında olan bu özelliklerin önümüzdeki günlerde yayınlanacağı tahmin ediliyor.