WhatsApp Premium için her şey tamam! Para ödeme dönemi başlıyor...

WhatsApp paralı üyelik dönemini resmen başlatıyor. Dünyanın en çok kullanılan mesajlaşma ve konuşma uygulaması WhatsApp yeni geliştirdiği özellikleri kullanıcıların deneyimine sunmaya devam ediyor. 2014 yılında Facebook (Meta) tarafından satın alınan şirket, Premium özelliği üzerinde çalışmalara başladı.

Aksam.com.tr

Muhammed Fatih Karabulut

Dünyanın en çok tercih edilen mesajlaşma ve konuşma uygulaması WhatsApp önümüzdeki günlerde Premium abonelik özelliğine kavuşacak. Aylık olarak 2 milyar kullanıcısı bulunan WhatsApp Premium abonelik ile kullanıcılara ayrıcalıklı olarak farklı özellikler sunacak. Meta çatısı altındaki şirket şu an bu özelliği uygulamanın beta sürümünde test etmeye başladı.

WHATSAPP'TA PARALI ÜYELİK DÖNEMİ

Aksam.com.tr'nin WABetaInfo'dan aktardığı habere göre; WhatsApp, geçtiğimiz günlerde işletme hesapları için abonelik sistemi üzerinde çalıştığını duyurmuştu. Yeni ortaya çıkan bilgilere göre işletme hesapları için farklı bir Premium özelliği geliştiriliyor.

WhatsApp Premium, işletmelerin müşterilerine daha iyi bir şekilde erişebilmesine, gelişmiş özelliklerden faydalanabilmesine ve yeni cihazları bağlarken bazı iyileştirmeleri kullanabilmesine olanak sağlayacak. WhatsApp'ın Android ve iOS işletim sisteminin en son beta sürümünü yükleyen kullanıcılar bu özelliğe diğer kullanıcılardan daha erken erişebiliyor.

WhatsApp Premium, belirli işletme hesapları için sunulan isteğe bağlı bir özellik olacak. Fiyatlar ülkeye bağlı değişmekle birlikte Premium abonelerine ayrıcalıklı iki yeni gelişmiş hizmet sunulacak.

ÖZEL İŞLETME BAĞLANTISI

Premium'un kullanıcılara sağladığı ilk özellik özel işletme bağlantısı olacak. Bu bağlantı, müşterilerin işletme sayfasını görüntülemesine ve özel bir bağlantı açarak kolayca sohbet başlatmasına olanak tanıyan sağlayacak.

ÇOKLU CİHAZ İÇİN ÖNEMLİ İYİLEŞTİRMELER

WhatsApp Premium'a katılan işletmeler hesaplarını 10 adede kadar cihaza bağlayabilecek. Böylece işletmedeki daha fazla kişi müşterilerine mesaj göndermek için aynı WhatsApp hesabını farklı cihazlardan kullanabilecek.

Mevcut tüm özellikler şu an için işletmeler için hala ücretsiz durumda. WhatsApp Premium, yalnızca belirli gelişmiş hizmetlere ihtiyaç duyan işletmelere bazı özellikler kazandıracak ve isteğe bağlı olacak. Bu nedenle bu üyeliği tercih etmeyenler için herhangi bir değişiklik hissedilmeyecek.

Bu özelliğin resmi WhatsApp sürümüne ne zaman geleceği henüz açıklanmadı. Önümüzdeki günlerde tüm işletmelerin bu özelliğe sahip olacağı tahmin ediliyor.