Merkez Bankası faiz kararı ne olur? Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak?

Piyasaların merakla beklediği faiz kararı için geri sayım başladı. Bu ayki toplantı yine Hafize Gaye Erkan başkanlığında gerçekleştirilecek. Peki TCMB Merkez Bankası Kasım ayı faiz kararı ne zaman açıklanacak? Merkez Bankası faiz kararı ne olur? İşte detaylar...

Merkez Bankası faiz kararı gündemde merakla araştırılmaya başlandı. En son Ekim ayında politika faizi 5 puan yükseltilerek %35'e çıkarılmıştı. TCMB Para Politikası Kurulu toplantı takvimine göre bu ay ne zaman faiz açıklaması yapılacağını sorguluyor. Peki, Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak? Merkez Bankası faiz kararı ne olur?

KASIM AYI MERKEZ BANKASI FAİZ KARARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Para Politikası Kurulu toplantısı Merkez Başkanı Hafize Gaye Erkan Başkanlığında 23 Kasım Perşembe günü toplanacak. Faiz kararı toplantı sonrasında saat 14.00'da duyurulacak.

TCMB EKİM AYI FAİZ KARARI NASILDI?

TCMB Para Politikası Kurulu, ekim ayında gerçekleştirdiği toplantıda politika faizini beklentilere paralel 5 puan artırarak yüzde 35'e yükseltmişti.

Aylık enflasyonun ana eğiliminde düşüş gözleneceğini belirten Merkez Bankası, parasal sıkılaşmanın gerektiği zamanda ve gerektiği ölçüde kademeli olarak güçlendirileceğini kaydetti.

MERKEZ BANKASI TOPLANTI TAKVİMİ

23 Kasım 2023

21 Aralık 2023

25 Ocak 2024

22 Şubat 2024

21 Mart 2024