Memur ve emekli memur maaşları hangi tarihte yatacak? Memur ve emekli memur maaş farkı ne zaman yatar?

Memur ve emekli memur maaş farkının ne zaman yatacağı merak konusu oldu. Bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu yıl emekli ve memurun maaşlarına yüzde 30 zam yapıldığını duyurdu. Peki, Memur ve emekli memur maaş farkı ne zaman yatar? Memur ve emekli memur maaşları hangi tarihte yatacak?

Memur ve emekli memur maaş farkı ne zaman yatar? Memur ve emekli memur maaşları hangi tarihte yatacak? soruları yoğun olarak araştırılıyor. 6 aylık enflasyon oranı ve refah payının belli olmasıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'da zam oranın yüzde 30 olduğunu açıklat. İşte merak edilen detaylar...

MEMUR VE EMEKLİ MEMUR MAAŞ FARKI NE ZAMAN YATAR?

Memur ve emekli memur maaş farkının ocak ayı itibarıyla yatması bekleniyor.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI NE KADAR OLDU?

En düşük emekli maaşı 5 bin 500 TL olarak açıklandı.

Memur ve emeklilere zam oranı yüzde 30 olarak yeniden değerlendirildi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN AÇIKLAMALARI

Bugün, 2022 yılının son kabine toplantısının ardından bir kısmını milletle paylaştığı geçen yıla ilişkin değerlendirmelerine devam edeceğini ifade eden Erdoğan, 2022'de millete kazandırdıkları, insanların günlük hayatlarına dokunan çalışmalardan bazılarını da kısaca tekrar hatırlatacağını, yeni müjdeleri kamuoyuyla paylaşmayı da sürdüreceklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Memurlarımıza ve tüm emeklilerimize 2023 yılı ocak ayı maaş artışlarının yüzde 30 olarak uygulanacağı müjdesini veriyoruz." açıklamalarında bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Asgari ücret desteğini 400 liraya yükseltme kararı aldık." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 7 milyon orman köylüsü için yeni bir destek projesi hazırladıklarını ve ORKÖY ödemesi kapsamında bu yıl 1,2 milyar lira tahsis ettiklerini söyledi.