Uzman öğretmenlik ve Başöğretmenlik başvurusu BAŞLADI! MEBBİS UZMAN ÖĞRETMEN BAŞVURU SAYFASI!

Öğretmenlik Kariyer Basamakları Sınavı için süreç geçtiğimiz hafta başladı. Şu anda uzman öğretmenliğe başvuru potansiyeli olan 91 bin 601 öğretmen bulunduğunu bildiren Özer yeni sınav takvimini paylaştı. MEB takvimine göre Öğretmenlik Kariyer Basamakları Sınavı'na katılmak isteyen adaylar başvurularını belirtilen tarihlerde gerçekleştirebilecek.

MEBBİS Uzman öğretmenlik ve Başöğretmenlik başvuru ekranı yoğun ilgi görüyor. Kariyer basamaklarında yükselme sınavı 19 Kasım 2023 tarihinde yapılacak. Sonuçlar ise Öğretmenler Günü olan 24 Kasım tarihinde adaylar ile paylaşılacak. Peki, Uzman öğretmenlik ve Başöğretmenlik başvuruları başladı mı?

UZMAN VE BAŞÖĞRETMENLİK SINAV BAŞVURU TARİHLERİ

MEB tarafından yayınlanan takvime göre; Uzman öğretmenlik ve Başöğretmenlik başvurusu 30 Mayıs-9 Haziran 2023 tarihleri arasında kabul edilecek.

Bakanlığa bağlı resmî eğitim kurumları ile özel öğretim kurumlarında görev yapan öğretmenler/uzman öğretmenler, eğitim programına https://mebbis.meb.gov.tr adresi üzerinden başvuru yapılabilecek.

SINAV TAKVİMİ İÇİN TIKLAYIN.

MEBBİS GİRİŞ EKRANI İÇİN TIKLAYIN.

Başvurularının Değerlendirilmesi ve Onaylanması süreci ise 30 Mayıs-12 Haziran 2023 tarihleri arasında gerçekleşecek.

EĞİTİMLER NE ZAMAN?

17 Temmuz 2023-08 Eylül 2023 tarihleri arasında uzman öğretmenlik; 17 Temmuz 2023-18 Eylül 2023 tarihleri arasında ise başöğretmenlik eğitimleri uygulanacak.

UZMAN ÖĞRETMENLİK SINAVI NE ZAMAN?

Yazılı sınav 19 Kasım 2023 tarihinde yapılacak. Sonuçlar 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde açıklanacak.