Öğretmen ataması ne zaman yapılacak? Eş durumu (özgür grubu) başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? MEBBİS özür grubu atama takvimi 2023...

Öğretmen eş durumu başvuruları 7 Ağustos'ta başladı. Başvuruların akabinde tercihler alınacak ve sonrasında atamalar gerçekleşecek. Eş durumu yer değiştirme atamaları tercihler dikkate alınarak hizmet puanı üstünlüğüne göre gerçekleştirilecek. Peki, eş durumu öğretmen atama başvuruları bitti mi? Eş durumu (özgür grubu) başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? Eş durumu atamaları ne zaman yapılacak?

MEBBİS özür grubu atama takvimi yoğun ilgi görüyor. Eş durumu sebebi ile tayin isteyen öğretmenlerin başvuru ve tercih olmak üzere iki aşamadan da geçmesi gerekiyor. Takvime göre başvurularını yapan adaylar sonuçların ne zaman açıklanacağını sorguluyor. Peki, eş durumu (özgür grubu) başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak?

MEBBİS EŞ DURUMU ATAMA BAŞVURU EKRANI

MEBBİS ÖZÜR GRUBU ATAMA TAKVİMİ

Başvuru tarihleri: 7 -14 Ağustos

Tercih tarihleri: 17-21 Ağustos

Atama sonuçları ilanı: 23 Ağustos

tebligat ve ilişik kesme işlemleri: 24 Ağustos itibari ile.

BAŞVURU KILAVUZU İÇİN TIKLAYIN.

BAŞVURULAR NASIL YAPILIR?

1. Başvurular, mazeretleri sebebiyle görev yerlerinden ayrılacak öğretmenlerin yerine atama yapılabilmesi bakımından, yer değiştirme takviminde belirtilen tarihler arasında iki aşamalı olarak alınacaktır.

2. Birinci aşamada, öğretmenler Elektronik Başvuru Formunu doldurarak mazeret durumuna göre atanmak istedikleri il ve ilçeyi seçerek başvuru formunu onaylatacaktır.

3. İkinci aşamada, öğretmenlerin atanmak istedikleri il ve ilçede alanlar itibarıyla öğretmen norm kadrosu boş bulunan eğitim kurumları ile muhtemel boşalacak eğitim kurumlarının listesine başvuru sistemi üzerinden erişilebilecektir.

4. Birinci aşamada başvurusu onaylanan öğretmenler, ikinci aşamada tercih önceliklerini dikkate alarak atanmak istedikleri eğitim kurumu kodlarını, başvuru formuna yazacaklardır.

5. Tercih aşamasında boşalması muhtemel eğitim kurumu olarak ilan edilen; ancak atamalar sonucunda bunlardan norm kadrosu boşalmayan eğitim kurumlarını tercih eden öğretmenlerin bu tercihleri değerlendirmeye alınmayacaktır. 6. Öğretmenler başvuru yapmadan önce atamaya esas hizmet puanı ve hizmet süresine ilişkin bilgilerini kontrol etmeleri gerekmektedir. Bu çerçevede öğretmenler başvuru ve atamalarına etki edecek bilgilerini MEBBİS/Kişisel Bilgiler Modülünden inceleyerek varsa eksik bilgilerini güncellemekle sorumludur.