Yer değiştirme atama takvimi 2023: MEBBİS öğretmen 2. il dışı ve il içi tayin başvuru ekranı

MEBBİS öğretmen 2. il dışı ve il içi tayin başvuru ekranı yoğun ilgi görüyor. Bu sene il dışı ve il içi tayin başvuruları ikinci kez alınacak. Peki, 2. il dışı ve il içi tayin için kimler başvuruda bulunabilir? Kimler başvuruda bulunamaz? Başvuru şartları neler?

Öğretmen il içi ve iller arası yer değiştirme işlemleri bu sene ikinci kez yapılacak. Mazerete bağlı yer değiştirmelerde 2023 Yaz Tatili Öğretmenlerin Mazerete Bağlı Yer Değiştirme Duyurusu kapsamında birinci aşama başvurusu onaylanmış; ancak yer değiştirme işlemi gerçekleştirilememiş olmak şartı aranacak. İşte MEBBİS öğretmen 2. il dışı ve il içi tayin başvuru ekranı...

BAŞVURU DUYURUSU İÇİN TIKLAYIN.

MEBBİS GİRİŞ EKRANI İÇİN TIKLAYIN.

BAŞVURULAR NASIL YAPILIYOR?

Başvurular, "mebbis.meb.gov.tr" veya "personel.meb.gov.tr" adreslerinde yer alan Elektronik Başvuru Formu doldurulmak suretiyle yapılacaktır.

Yer değiştirme başvurusunda bulunacak öğretmenler, il içinde ve/veya iller arasında tercihe açılan eğitim kurumlarını tercih sayısı sınırlaması olmaksızın tercih edebileceklerdir.

KİMLER BAŞVURAMAYACAK?

Bakanlıkça 2023 yaz döneminde yayımlanan duyurular doğrultusunda;

a. İl içi veya iller arası isteğe bağlı yer değiştirme işlemi gerçekleşen öğretmenler,

b. İl içi veya iller arası isteğe bağlı yer değiştirme işlemi gerçekleşen öğretmenlerden atamalarını iptal ettirenler bu duyuru kapsamında başvuruda bulunamayacaklardır.

ATAMALAR NASIL YAPILACAK?

Yer değişikliği başvurusunda bulunan öğretmenlerin hizmet puanları, başvuruların son günü olan 28 Ağustos 2023 tarihi dikkate alınarak belirlenecektir.

Atama işlemleri, öğretmenlerin tercihleri dikkate alınarak hizmet puanı üstünlüğüne göre yapılacaktır. Hizmet puanının eşitliği hâlinde sırasıyla; öğretmenlikteki hizmet süresi daha fazla olana, öğretmenliğe daha önce başlayana öncelik verilecek; eşitliğin devamı hâlinde ise atanacak öğretmen bilgisayar kurasıyla belirlenecektir.

YER DEĞİŞTİRME ATAMA TAKVİMİ 2023

Başvurular

Başlangıç: 25 Ağustos 2023

Bitiş : 28 Ağustos 2023 (Saat 16.00)

Atamalar: 29 Ağustos 2023

İlişik Kesme 31 Ağustos 2023 itibarıyla