MEBBİS eş durumu tercih ekranı: Özür grubu aile birliğine bağlı yer değiştirme tercih sayfası

Öğretmenler, atama kılavuzunda belirtilen görevlerde bulunan eşlerinin görev yaptığı il/ilçeye yer değiştirme başvurusunda bulunabiliyor. Tayin için yer değiştirme takviminde belirtilen tarihler arasında iki aşama sonrasında gerçekleştiriliyor. Başvuru döneminin ardından bugün tercih dönemi başlıyor. İşte MEBBİS eş durumu tercih ekranı...

MEBBİS eş durumu tercih ekranı yoğun ilgi görüyor. Bakanlığa bağlı resmi eğitim kurumlarında görev yapan kadrolu öğretmenler; Aile Birliği, Sağlık, Can Güvenliği, Engellilik Durumu ve Diğer Nedenler gibi mazeretlerine bağlı olarak il içi ve iller arasında tayinini isteyebiliyor. Geçtiğimiz günlerde başlayan süreçte bugün tercih aşamasına gelindi. İşte Özür grubu aile birliğine bağlı yer değiştirme tercih sayfası

MEBBİS EŞ DURUMU TAYİN TERCİH EKRANI

TERCİHLER NASIL YAPILACAK?

Tercihler il dışı ve il içi için yapılabilecek. İşte tercih yaparken dikkat edilmesi gereken hususlar:

İller arasında tercih

Öğretmenler, mazeretlerinin bulunduğu ilde tercihe açılan eğitim kurumlarının tamamını tercih edebilecektir. Hizmet puanı yetersizliği sebebiyle yer değiştirmeleri yapılamayan öğretmenler, istemeleri halinde ilgili mevzuatı uyarınca aylıksız izin kullanabilecektir.

İl içinde tercih

İl içinde mazeret durumuna bağlı yer değiştirme talebinde bulunan öğretmenler, mazeretlerinin bulunduğu yerleşim yerindeki tercihe açılan eğitim kurumlarının tamamını tercih edebilecektir. Büyükşehir statüsündeki illerde görev yapan öğretmenler, eşlerinin görev yaptıkları ilçe ile Adres Kayıt Sistemine (AKS) kayıtlı ikametgâhlarının bulunduğu ilçedeki eğitim kurumlarını tercih edebilecektir.

Öğretmen eş durumu kontenjan 2023: MEM Mazerete bağlı tayin ihtiyaç listesi açıklandı mı?

Bu kapsamdaki başvurularda tercih aşamasında açılacak eğitim kurumları, ön başvurunun yapıldığı tarih itibarıyla Adres Kayıt Sistemindeki adres bilgisi esas alınarak belirlenecektir. Büyükşehir statüsünde olmayan illerde yapılacak yer değişikliği işlemlerinde il merkezleri, ilçeler, beldeler ve köylerin her biri ayrı bir yerleşim yeri olarak değerlendirilecek ve bu yerleşim yerleri arasında yer değişikliği başvurusu yapılabilecektir. Bu yerleşim yerlerinin içindeki eğitim kurumları arasında yer değişikliği yapılmayacaktır.

Büyükşehir belediyesi statüsünde olmayan illerde görev yapan öğretmenler, yalnızca mazeretlerinin bulunduğu il merkezi (belde ve köyler dâhil) ya da ilçedeki (belde ve köyler dâhil) eğitim kurumlarını tercih edebilecektir.

Eşleri aynı ilçenin köy veya beldelerinde görev yapan öğretmenler, öncelikle eşlerinin olduğu yerdeki eğitim kurumlarını tercih edecekler; eşlerinin bulunduğu yerde atanabilecekleri herhangi bir eğitim kurumu bulunmaması halinde ise yakın köy veya beldelerdeki eğitim kurumlarını tercih edebilecektir.

ATAMA SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Atama sonuçları 23 Ağustos'ta açıklanacak. Tebligat ve ilişik kesme işlemleri 24 Ağustos itibari ile yapılacak

Öğretmen ataması ne zaman yapılacak? Eş durumu (özgür grubu) başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? MEBBİS özür grubu atama takvimi 2023...