Maymun çiçeği virüsü belirtileri nedir? Maymun çiçeği virüsü Türkiye'de görüldü mü?

Dünya son günlerde koronavirüsün ardından bir virüsü daha konuşmaya başladı. Avrupa ülkelerinde görülen bu virüsle ilgili detaylar son günlerin en çok merak edilenler arasında yer alıyor. Peki, maymun çiçeği virüsü Türkiye'de görüldü mü? Maymun çiçeği virüsü belirtileri nedir? İşte bilinmesi gerekenler

Son günlerde dünya genelinde en çok konuşulan konulardan birisi de maymun çiçeği virüsü oldu. Bazı ülkelerde görülen bu virüsle ilgili detaylar arama motorlarında en çok araştırılanlar arasında yer alıyor. Peki, maymun çiçeği virüsü Türkiye'de görüldü mü? Maymun çiçeği virüsü belirtileri nedir? İşte detaylar

MAYMUN ÇİÇEĞİ VİRÜSÜ TÜRKİYE'DE GÖRÜLDÜ MÜ?

Maymun çiçeği virüsü ülkemizde görülmedi. İngiltere'de 6 Mayıs'ta tespit edilen maymun çiçeği (monkeypox) virüsü bazı ülkelerde görülmeye başlandı.

MAYMUN ÇİÇEĞİ VİRÜSÜ BELİRTİLERİ NEDİR?

Vücutta ateş, sırt ağrısı, eklem ağrıları ve baş ağrısı olabiliyor. Buna ek olarak halsizlik ile beraber vücutta lenf bezleri dediğimiz bezlerde şişkinlik oluyor. Daha sonraki süreçte ise başta yüzde daha sonrasında da el içi avuç ayası, ayak tabanı gibi bölgelerde döküntüler dediğimiz cilt değişiklikleri meydana geliyor. Döküntülerin içi sıvı dolu şekilleri de söz konusu olabiliyor. Ama belli bir süre sonra bu döküntülerde de bir iyileşme söz konusu oluyor.

Son zamanlarda dünyanın çeşitli noktalarında özellikle de Afrika kıtasında yayılım gösteren Maymun çiçeği virüsü (Monkeypox) insanları endişeye sürükledi.

Tarihte ilk olarak 1958'de bir maymunda tespit edilen bu virüs, insanlarda ise ilk defa 1970'te Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nde kayıtlara geçti. Dolayısıyla yeni olmayan ve tıp dünyası tarafından da bilinen bir virüs.