Mavi tik'ler uçtu! Yerli ve yabancı ünlüler Musk'a tepki gösterdi

Twitter'da ücretli mavi tik uygulaması başladı. 8 doları ödemedikleri için tik'leri silinen yerli ve yabancı ünlüler Musk'a tepki gösterdi. Ünlü isimler arasında Demet Akalın, Kerem Bürsin ve Jennifer Lopez var.

TwItter'ın CEO'su Elon Musk, 'mavi tik' sahibi olmak isteyenlerin aylık 8 dolar ücret ödemesi gerektiğini açıklamıştı. Uygulama önceki akşam devreye girdi. Platforma ücret ödemeyi kabul etmedikleri için mavi tikleri kaldırılan Türk ünlüler tepki gösterdi. Twitter'da 6.7 milyon takipçisi olan şarkıcı Demet Akalın, "Heyyyu Elon Musk; sen yokken biz vardık be gülüm. Ben tıksız da Demet Akalın'ım, bizi herkes tanır" dedi. Oyuncu Kerem Bürsin, Twitter kullanıcı ismine 'Mavi tik' yazısını ekleyerek, Musk'ı ti'ye aldı. Rockçı Hayko Cepkin ise "Aa mavi tıklar gitmiş. Boşluğu doldurayım o zaman" diyerek, el hareketi işareti ile tepkisini dile getirdi.

'MAHKEMEDE GÖRÜŞÜRÜZ ELON'

Musk'tan İlhan diye bahseden oyuncu Zafer Algöz, "Yel kayadan toz alır misali İlhan mavi tikimizi kaldırmış. Dünyanın çevresini kimseye sormadan uydularınla çöplüğe çevirdin. Mahkemede görüşürüz İlhan. İlhan'ın mavi tik'ine Beşiktaşımızın kartalını koyuyorum" ifadeleri kullandı. Gurme Vedat Milor, hesabından mavi tik'in kaldırılması hakkında, "Elon Musk ve diğer tüm şımarık zenginlere her şeyin para olmadığını gösterebiliriz. Mavi tik nedeniyle etkileşim gücünü kaybetmediğimi kanıtlamak için lütfen retweet ve beğeni! Belki dünyayı değiştirmek imkansız ama kendi küçük devrimlerimizi yapabiliriz" notunu düştü.

ÜCRETLERİ MUSK'TAN

Elon Musk, Kaptan Kirk'ü canlandıran William Shatner, yazar Stephen King ve NBA'in yıldız basketbolcusu LeBron James'in 'mavi tik' ücretini kendisinin karşıladığını söyledi.