MasterChef'te Bilişim Vadisi heyecanı! ''Türkiye güçlü bir ülke''

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, konuk olarak katıldığı MasterChef Türkiye programında Bilişim Vadisi ve TÜBİTAK TÜBİTAK MAM'ı anlattı. Türkiye'nin inovasyon ve Ar-Ge ile büyümeyi hedefleyen güçlü bir ülke olduğunu vurgulayan Varank, genç girişimcilerin Bilişim Vadisine gelerek kendi teknolojilerini geliştirmeye çalıştıklarını söyledi.

Aksam.com.tr

En çok izlenen yemek yarışmalarından MasterChef Türkiye, 1,5 milyon metrekare kapalı alanla Türkiye'nin en büyük teknoloji geliştirme merkezi olan Bilişim Vadisi'ne konuk oldu.

Yarışmaya konuk olarak katılan Teknoloji ve Sanayi Bakanı Mustafa Varank, Bilişim Vadisi ve TÜBİTAK MAM hakkında bilgiler verdi.

Türkiye'nin, inovasyon ve Ar-Ge ile büyümeyi hedefleyen güçlü bir ülke olduğuna dikkat çeken Varank, Bilişim Vadisi'nin Türkiye'deki en büyük teknoparklardan birisi olduğunu anımsattı.

"TÜRKİYE'NİN OTOMOBİLİ DE BURADA GELİŞTİRİLDİ"

2022 yılının sonunda seri üretim bandından indirilmesi beklenen yerli otomobil TOGG'un Bilişim Vadisi'nde geliştirildiğini ifade eden Varank, otomobilin tüm geliştirme aşamalarını buradaki mühendislerin yaptığını kaydetti.

Birçok genç girişimcinin ve firmaların farklı inovatif projelerini burada geliştirdiğini söyleyen Mustafa Varank, geliştirme aşamasında olan projeler arasında uçan arabanın da olduğuna vurgu yaptı.

"ÖĞRETMENSİZ YAZILIM METODU ÖĞRENİYORLAR"

42 yazılım okulunun Bilişim Vadisi'nde yer aldığını ifade eden Bakan Varank, "Yeni bir eğitim modeli olan kendi kendine öğrenme metoduyla yazılım eğitimi alan gençlerimiz var. Burada gençlerimiz öğretmensiz kendi kendilerine oyunlaştırarak yazılım öğreniyor." bilgisini paylaştı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, gençlere her alanda destek olduklarına dikkat çekerek, "Girişimcilikte KOSGEB'le kendilerine katkı sağlıyoruz, Ar-Ge projesi yapacaklarsa TÜBİTAK'la onlara yardımcı oluyoruz." dedi.

MASTERCHEF JÜRİLERİNE "TEKNOFEST" SÜPRRİZİ

Yarışmaya konuk olan Varank, MasterChef jürileri ve yarışmacılarına TEKNOFEST montu hediye ederek konuşmasını sonlandırdı.

BİLİŞİM VADİSİ NEREDE?

TV 8'de ekranlara gelen MasterChef Türkiye programının da konuk olduğu Bilişim Vadisi, Gebze/Kocaeli istikametinde yer alıyor.

Arsa büyüklüğü 3,3 milyon metrekare olan Bilişim Vadisi 1,5 milyon metrekare kapalı alanla Türkiye'nin en büyük teknoloji geliştirme merkezi olma konumunda.