Tv8 ekranlarında yayınlanan MasterChef'te bu akşamki konuk şef çok başarılı şef Akira Back oldu. İngiliz Kraliyet ailesine yemek yapan, Elon Mask'ın özel şefi Akira Back bu akşam yarışmacılar için bir tabak hazırladı. Tabağa yaklaşabilen yarışmacılar eleme potasına gitmekten kurtulacak.
Yarışmacıların tabaklarını değerlendirirken sadece sosun tadına bakması dikkat çekti. Somer Şef tadım için kendi tabağına koymasını teklif etse de "Ben zaten yedim." cevabını verdi.
Yukarıdaki balkondan izleyen yarışmacılar da "Tadına bile bakmıyor, sosa bakıyor, anlıyor" yorumunda bulundu. Gecenin sonunda şef Back'in tabağına yaklaşabilen sadece 3 kişi oldu.
Kendisinin dünyada 25 tane restoranı var.
Elon Mask'ın özel şefi ve onun reçetelerini yapıyor.
Dosa'daki restoranı Michelin Yıldızı
İngiliz Kraliyet ailesine yemek yaptı.
Akira Back, 1974 yılında Kore'nin Seul şehrinde doğdu. Akira Back, restoran ve otelcilik sektöründe seçkin mutfak ve enfes tatlarla eşanlamlı olan isim. Birinci sınıf ve dünyaca ünlü bir idealist, saygı duyulan bir şef ve son yirmi yılda dünya çapında faaliyet gösteren 25 ileri teknoloji lokasyonu ortaya çıkararak küresel bir imparatorluk kurmuş ve ufukta daha fazlası var. Uzun özgeçmişi ve artmaya devam eden övgülerine ek olarak Back, yenilikçilik ve sanatın ön saflarında ısrarla yer alıyor.
Seul, Kore'de doğan ve Aspen, Colorado'da büyüyen Akira Back, 15 yaşındayken babasının aile işini sürdürmesi için kayalık dağ eyaletine taşındı. Back, snowboard yapmayı bir hobi olarak edindi ve bu da onu bir avuç ekstrem spor filminde rol aldığı ve önde gelen spor yayınlarından övgü topladığı profesyonel çevreyi takip etmeye yönlendirdi. Bu süre zarfında Back, gelirini desteklemek için yerel bir Japon restoranında çalışmaya başladı. Snowboard yanlısı pistte yedi yıl geçirdikten sonra Back, tahtada hissettiği heyecanın aynısını mutfakta da hissettiğini fark etti ve bu, tam zamanlı aşçılık kariyerine devam etme kararını şekillendirdi.
Back, Colorado merkezli Sanat Enstitüsü'ndeki Uluslararası Aşçılık Okulu'nda yemek pişirme eğitimine katıldı ve tamamladı; tekniğinin çerçevesini oluşturdu ve Asya mutfağı hakkındaki bilgisini güçlendirerek sanatsal vizyonunu ve Kore mirasını birleştirmesine olanak tanıdı. Macera, seyahat ve mutfak keşfi tutkularını birleştiren Chef Back, Las Vegas'taki Bellagio Resort & Casino'nun içinde dünyaca ünlü Yellowtail Japon Restoranı ve Lounge'unu açtı.
Restoran repertuarında, seçkin bir deneyim yaratmak için modern Japon yemeklerini yeniden şekillendirmede sınırsız yaratıcılığıyla tanınan, kendi adını taşıyan restoranı Akira Back yer alıyor; Paris, Dubai, Toronto, Singapur, İstanbul, Doha, Marakeş, Dallas, Delray Plajı, Bangkok, Seul, Riyad'da önümüzdeki 2 yıl içinde Londra, San Francisco, Boise, Montana, Bali, Jakarta ve Floransa'da yeni mekanlar planlanıyor.
Chef Back'in stratejik ortaklıkları, Beverly Hills'te bulunan devrim niteliğindeki restoranı ABSteak dahil olmak üzere yeni kreasyonlar ortaya çıkardı; bu, yakında Londra, San Francisco ve Riyad'da yeni lokasyonların filizleneceği modern bir Kore barbekü et lokantası ABSteak'tir. Bir diğer ayırt edici konsept olan ABar, Bangkok'ta bulunuyor ve yakında Londra'da açılacak, klasiklere ve avangard başyapıtlara çağdaş bir yaklaşımla sanatsal bir kokteyl programı sunuyor. Chef Back'in Michelin yıldızlı ödüllü konsepti DOSA, Seul, Kore'den Londra, İngiltere'ye taşınıyor. Özel lüks bir tatil yeri olan North Island, Seyşeller'de Chef Back, adanın mutfak deneyiminin tüm yemek yönlerini denetleme sorumluluğunu üstlendi.
Chef Back, Michelin Yıldızı kazanan restoranı Dosa'nın yanı sıra, 10'dan fazla kez prestijli James Beard House yemeklerine katılma onuruna da sahip oldu. Dalai Lama, Bill Clinton, İngiltere kraliyet ailesi, Başbakanlar, Şeyhler, Başkanlar ve sayısız ünlü dahil olmak üzere dünyanın dört bir yanındaki ileri gelenler için yemek pişirdi. Şef Akira Back, Food Network'ün "Iron Chef America" programında yer alarak geniş bir yayın tecrübesine sahiptir. Chef Back ayrıca NBC'nin "The Today Show" programında, Food Network'ün "Şimdiye Kadar Yediğim En İyi Şey" programında, The Cooking Channel'ın "United Tastes of America" ??programında ve ayrıca KBS'nin Kore'de yayınlanan "Success Mentor" programında da görüldü.
Back , Kore'nin Seul kentinde doğdu ve büyüdü . Genç yaşta beyzbola ciddi bir ilgi duydu ve bunu sürdürmek için Japonya'ya taşınmaya karar verdi . Back'in beyzbol kariyeri kısa bir süre sonra babasının işinin 1989'da ailelerini ABD'ye götürmesiyle sona erdi ve sonunda Aspen, Colorado'da sona erdi.
Back, snowboard kariyerine 15 yaşında başladı ve 7 yılını profesyonel snowboard pistinde geçirdi. Çeşitli doğa sporları filmlerinde rol aldı. Aynı dönemde kazancını desteklemek için yerel Japon restoranlarında çalıştı. Bu onu aşçılık kariyerine devam etmeye motive etti. Uluslararası Aşçılık Okulu'nda okumak için Colorado'daki Sanat Enstitüsü'ne kaydoldu.Ayrıca Demir Şef Masaharu Morimoto'nun yanında çalıştığı da belirtiliyor.
Aşçılık
Las Vegas'taki Yellowtail Japon Restoranı ve Lounge'da Lounge
Back, snowboard kariyerine son verdikten sonra Colorado Sanat Enstitüsü'ndeki Uluslararası Aşçılık Okulu'nda eğitimine devam etti. 1993 yılında Aspen'deki Kenichi'de suşi hazırlık aşçısı olarak çalışarak ilk aşçılık işine başladı. Daha sonra Austin, Texas'taki Kenichi'ye ve ardından açılış şefi olarak çalıştığı Kona, Hawaii'ye alındı.
Back, 2008 yılında Las Vegas'taki Bellagio Resort & Casino'da Yellowtail Japon Restoranı & Lounge'u ve Şef Akira Back'i hizmete soktu. Öne çıkan yemekler arasında Big Eye Tuna Pizza, Lobster Carpaccio ve Kobe Beef Tataki yer alıyor. Yellowtail'in ünlü müşterileri arasında Taylor Swift, Eva Longoria, Wilmer Valderrama, Pink & Carey Hart, Mary-Kate ve Ashley Olsen, Kelly Osbourne, David Arquette, Ryan Kewanten ve Joe Jonas yer alıyor.
Back's Dosa, 2017 yılında Michelin Yıldızı kazandı. ABD, BAE ve Güney Kore gibi farklı ülkelerde Akira Back adı altında restoranlar açmıştır.