Robert Downey Jr. “Iron Man” olarak geri dönüyor! Marvel, o projede ünlü aktörü oynatacak

Sevilen oyuncu Robert Downey Jr. Marvel Sinematik Dünyası'nın efsane karakterlerinden Iron Man ile geri dönüyor. Marvel, ilk önce Disney Plus'ta yayınlanması planlanan Armor Wars dizisini filme çevirme kararı aldı ve film sinema salonlarında yayına girecek. İddiaya göre Robert Downey Jr. filmde Tony Stark yani namı değer Iron Man karakteriyle Marvel evrenine geri dönecek.

Aksam.com.tr

Muhammed Fatih Karabulut

Marvel'in en çok sevilen süper kahramanlarından Iron Man sinematik dünyaya geri dönüyor. Robert Downey Jr. tarafından canlandırılan Tony Stark (Iron Man) bilindiği üzere Avengers: Endgame ile birlikte evrene veda etmişti. Marvel'in yeni filmi Armor Wars ile ilgili ortaya atılan iddialara göre Robert Downey Jr. filmde Iron Man olarak rol alacak.

ROBERT DOWNEY JR. GERİ DÖNÜYOR!

Aksam.com.tr'nin Comic Book Resources'dan aktardığı habere göre; Marvel Sinematik Evreni hayranları, Armor Wars TV dizisinin uzun metrajlı bir film olarak yeniden geliştirildiğinin açıklanmasının ardından Robert Downey Jr.'ın Tony Stark diğer adıyla Iron Man rolünü yeniden canlandıracağına inanıyor.

Bilindiği üzere Robert Downey Jr.'ın evrendeki ismiyle Tony Stark, Avengers: Endgame'de herkesi kurtarmak için kendi canını feda etmişti. Sosyal medyada Stark karakterinin bu ölümden nasıl geri döndürüleceği ile ilgili birçok fikir ortaya atılmaya başladı. Bazıları onun bir geri dönüş dizisiyle ortaya çıkabileceğine inanırken, bir kesim ise Iron Man'in Tony Stark'ın kopyalayan bir yapay zeka sistemiyle geri döneceğini umuyor.

ARMOR WARS DİZİSİ FİLME ÇEVRİLDİ!

Marvel Stüdyoları, "hikayenin doğru şekilde anlatılmasını" tercih ettiği için Armor Wars'ta vites değiştirmeyi seçti ve dizinin film olarak çıkacağını açıkladı. Bu karar da Downey Jr.'ın ikonik rolünü yeniden canlandırabileceğinin bir kanıtı olarak gösteriliyor.

Oyuncu ilk olarak 2008'de sinema evrenini başlatan Iron Man filminde Tony Stark olarak göründü. Downer Jr. iki devam filmi çıkarmanın yanı sıra The Avengers, Spider-Man: Homecoming ve Captain America: Civil War dahil olmak üzere birçok MCU projesinde yer aldı.

HİKAYE ÇİZGİ ROMANDAN UYARLANACAK

Tony Stark'ın dönüşüyle ilgili hayran teorileri, filme büyük ölçüde ilham verecek olan çizgi roman hikayesinden kaynaklanıyor. Çizgi romanlarda, "Zırh Savaşları", David Michelinie ve Bob Layton tarafından yazılan ve Mark Bright ve Barry Windsor-Smith tarafından yapılan yedi sayılık bir Iron Man hikayesi anlatılıyor. Hikaye, son derece gelişmiş Stark Teknolojisinin yanlış ellere geçmesi fikrini ele alıyor.

Dizinin başyazarı olarak görev yapan Yassir Lester, filmin senaryosunu kaleme alacak. Marvel, serinin 2023'te başlamasına planlıyordu ancak son değişiklikle birlikte projenin erken geliştirme aşamasında olduğu açıklandı. Filmin MCU'nun hangi zaman çizelgesinde yer alacağı ise henüz açıklanmadı.

DON CHEADLE DOĞRULADI!

Evrende Iron Man'in yakın arkadaşı olan "War Machine" karakterine hayat veren Don Cheadle kısa süre önce D23 Expo'ya Zırh Savaşları planının büyük bir bölümünü doğruladı. Cheadle, "Eğer hikaye hakkında bir şey biliyorsanız ve çizgi romanları okuduysanız, bunun Tony'nin Stark Tech'i etrafında inşa edilmiş bir dizi olduğunu anlarsınız" ifadelerine yer verdi.