Mark Zuckerberg öngörülerini paylaştı! İşte geleceğin iş alanları

Facebook'un kurucusu Mark Zuckerberg, geleceğin iş alanlarıyla ilgili öngörülerini paylaştı. Gelecekte iş alanlarının dijital alanla sınırlı kalmayacağını söyleyen Zuckerberg, insanların daha çok yaratıcılık odaklı çalışacağını belirtti.

Podcast sunucusu Lex Fridman'ın sorularını yanıtlayan Meta'nın kurucusu ve CEO'su Mark Zuckerberg, geleceğin iş ilanlarıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Zuckerberg, modern teknolojinin gelişmeye devam etmesiyle, teknoloji odaklı işlerin dünyaya giderek daha fazla hâkim olacağını söyledi.

İnsanlar için gelecekte yaratıcılık kavramının daha ön plana çıkacağını aktaran Zuckerbeg, Gelecekte çok daha fazla insan yaratıcı şeyler yaparak çalışacak, bugün düşündüğümüzden çok daha fazla insan çalışacak." dedi.

2004'te Facebook'u yayınlandığında kodlamanının öne çıkmaya başladığını gözlemlediğini söyleyen Zuckerberg, şimdi ise kızının görsel, sanatsal ifadeler oluşturmak için "kod sanatı" ile uğraşmasını izlediğini aktardı.

"DİJİTAL ALANLA SINIRLI KALMAYACAK"

Zuckerberg, bu fikrin sadece dijital sanatla sınırlı kalacağına inanmadığını belirtiyor. İnsanların yeni ürünler yaratma ve eski süreçleri daha verimli hale getirme gibi görevlere daha fazla zaman ayıracağını düşündüğünü söyledi.

Meta CEO'su geleceğin mesleklerinde özellikle kod bilmenin de önemli olduğuna dikkat çekerken, bu bilgiyi yaratıcılıkla birleştirmenin kaçınılmaz olduğunu da vurguladı.

Yıllardır teknoloji uzmanları; yapay zekânın, nispeten sıradan görevlerde insanların yerini alabileceğini tahmin ediyor. Veri toplama ve düzenleme gibi görevlere daha az zaman harcandığında da insanlar analiz ve beyin fırtınası için daha fazla zaman harcayabilecekler. Bu da yapay zekânın kopyalayamayacağı bir tür yaratıcı, eleştirel düşünme sürecini gerektiriyor.