Özel ya da kamu maaş bordrosuna nasıl bakılır? Maaş bordrosu sorgulama 2022

Maaş bordrosu sayesinde işçiler, işverenin ne kadar ödeme yaptığı, vergi ve kesintileri sistemsel olarak göstermektedir. Her maaş döneminde 2 adet maaş bordrosu düzenlenir, bunlardan birisi çalışanda, birisi de işverende bulunmalıdır. Peki, Maaş bordrosuna nasıl bakılır? E-devlet maaş bordrosu sorgulama nasıl yapılır?

Maaş bordrosu hakkında bilgi sahibi olmak isteyenler, Maaş bordrosuna nasıl bakılır? sorusuna yanıt arıyor. Kamuda çalışan ayın 14'ünde maaş alan işçiler e-Devlet üzerinden bordrolarına erişebilirken, özel sektörde çalışan kişiler ise insan kaynaklarından maaş bordrosuna erişebilir. İşte E-devlet maaş bordrosu sorgulama sayfası...

MAAŞ BORDROSUNA NASIL BAKILIR?

Öncelikle www.turkiye.gov.tr/e-bordro-sorgulama linki üzerinden sisteme giriş yapmanız gerekir. E-Devlet üzerinden giriş yaptıktan sonra E-Bordro sorgulama sayfası üzerinden ilk adım olarak 'Yıl Seçiniz' butonunu kullanarak görüntülemek istediğiniz yılı seçin.

İkinci adım olarak ise 'Ay Seçiniz' butonu üzerinden görüntülemek istediğiniz bordro döneminin ayını seçiniz. Son olarak da 'Sorgula' butonunu kullanarak bordronuzu sorgulayabilirsiniz.

MAAŞ BORDROSUNUN ÇIKTISI ALINABİLİR Mİ?

Yukarıda belirttiğimiz adımları tamamladıktan sonra açılan bordro sayfasında, çıktısını almak istediğiniz bordroyu seçtikten sonra aynı sayfada yer alan "Yazdır" butonu seçerek 2021 Temmuz ayı maaş bordrosu almanız mümkün. E-Devlet'e giriş yapmak için aşağıdaki linki kullanabilirsiniz.

E-DEVLET BORDRO SORGULAMA

Türkiye'de çalışanlara her ay aldıkları maaşlarına ilişkin olarak düzenlenmesi ve çalışana teslim edilmesi yasal zorunluluk taşıyan maaş bordrosu, alınan maaşa ilişkin olarak tüm bilgileri içermektedir.