Başakşehir-Kayaşehir Metro Hattı durakları: M3 Başakşehir-Kayaşehir Metro Hattı nereden geçiyor?

Başakşehir-Kayaşehir Metro Hattı bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla açılıyor. Toplamda 4 metro istasyonu bulunan Başakşehir-Kayaşehir metro hattı saatte tek yönde 70 bin yolcuya hizmet verecek kapasitesi bulunuyor. Bölgedeki hatların açılmasıyla birlikte, Çam ve Sakura Şehir Hastanesi-Bakırköy (Kirazlı) arası 23 dakikaya inecek. Peki, M3 Başakşehir-Kayaşehir Metro Hattı nereden geçiyor?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Başakşehir-Kayaşehir Metro Hattı'nın İstanbul'un raylı sistem ağının gücüne güç katacağını söyledi. Bugün açılışı gerçekleştirilecek olan metro hattı vatandaşların ilgi odağı oldu. Peki, M3 Başakşehir-Kayaşehir Metro Hattı nereden geçiyor? Başakşehir-Kayaşehir Metro Hattı durakları...

BAŞAKŞEHİR KAYAŞEHİR METRO HATTI AÇILDI MI?

Başakşehir-Kayaşehir Metro Hattı bugün 16.30'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun katılımıyla hizmete açılıyor.

M3 BAŞAKŞEHİR-KAYAŞEHİR METRO HATTI NEREDEN GEÇİYOR?

Hattın açılmasıyla birlikte, Bağcılar-Kirazlı Hattı'ndan gelen vatandaşlar aktarmasız şekilde Başakşehir'de bulunan Metrokent istasyonundan geçerek Kayaşehir'e devam edebilecek. Aynı şekilde Kayaşehir istasyonundan binildiğinde aktarmasız bir şekilde Bağcılar'a gidilebilecek. Halkalı-İstanbul Havalimanı Metro Hattı tamamlandığında ise, Kayaşehir'den Halkalı ya da İstanbul Havalimanı yönüne gitmek için istasyon içerisinden yüzeye çıkmadan aktarma yapılması gerekecek.

SEYAHAT SÜRESİ KISALACAK

Başakşehir-Kayaşehir metrosu, diğer ulaşım hatlarıyla entegre bir şekilde kent merkezi ile Çam ve Sakura Şehir Hastanesi arasında hızlı, ekonomik ve güvenli bir ulaşım sağlayacak. Günde 70 bin kişinin taşınması hedeflenen projede, 4 istasyon bulunacak ve saatte 80 kilometre hızla seyahat edilecek.

Bölgedeki hatların açılmasıyla birlikte; Kayaşehir-Mahmutbey arası 20 dakikaya, Metrokent-Bakırköy arası 29 dakikaya, Metrokent-İstanbul Havalimanı arası 24 dakikaya, Çam ve Sakura Şehir Hastanesi- Bakırköy (Kirazlı) arası 23 dakikaya inecek.