Yeniakit
Lokman Hekim'in şifa kaynağı olarak nitelendirdiği yiyeceklerden olan kızılcık tüketildiğinde sayısız faydaya sahip. Pek çok hastalık için adeta reçete niteliğinde olan Lokman Hekim'in önerdiği kızılcık ve doğal kızılcık suyu tarifi sağlık arayanlar için birebir.
Yeniakit'te yer alan habere göre, "Kızılcığın tüketildiği yerde hekime gerek yoktur" diyen Lokman Hekim bu meyvenin önemini belirtmiştir. Kanserden gribe birçok hastalığa şifa olan kızılcık sağlık saçıyor.
* Yarım kilogram kızılcık
* 1 su bardağı toz şeker
* 1 litre su
Kızılcığı ayıklayın ve yıkayın. Orta ateşte 15 dk suyla pişirin. Sonra şekeri ekleyin ve 20 dk daha çok kısık ateşte pişirin. Süzgüden geçirin. Tahta kaşıkla çekirdekleri üste, püresi ve suyu da alttaki kaba geçsin. Afiyet olsun.
Bronşlarda rahatlama sağlar. Kızılcık şerbeti üşütmeden kaynaklanan boğaz ağrıları ve iltihaplarına iyi gelir. Nezle ve grip gibi hastalıkların tedavisinde tıbbi amaçlı kullanılabilir. Kızılcık şerbeti mide ülserine iyi geldiği gibi genel anlamda sindirim ve boşaltım sistemi sağlığına mükemmel katkıda bulunur.
En verimli sonuçların alınması için doğal kızılcığın çiğ tüketilmesi ya da kızılcık suyunun doğal yöntemlerle hazırlanması önerilmektedir.
Ciddi kronik rahatsızlığı olanlar, hamile olanlar veya kızılcığa alerjisi olanların doktora danışmadan kullanmamaları gerekir.