Lokman Hekim reçetesi! Bunu içen grip olmuyor...

Şifa kaynağı besinler sağlık arayanlar için merak konusu oluyor. ''Kızılcığın tüketildiği yerde hekime gerek yoktur'' diyen Lokman Hekim'in şifa kaynağı besin olarak nitelediği yiyeceklerden biri de kızılcık. İşte Lokman Hekim'in hastalıklara reçete olarak sunduğu doğal kızılcık suyu tarifi...

Yeniakit

Lokman Hekim'in şifa kaynağı olarak nitelendirdiği yiyeceklerden olan kızılcık tüketildiğinde sayısız faydaya sahip. Pek çok hastalık için adeta reçete niteliğinde olan Lokman Hekim'in önerdiği kızılcık ve doğal kızılcık suyu tarifi sağlık arayanlar için birebir.

Yeniakit'te yer alan habere göre, "Kızılcığın tüketildiği yerde hekime gerek yoktur" diyen Lokman Hekim bu meyvenin önemini belirtmiştir. Kanserden gribe birçok hastalığa şifa olan kızılcık sağlık saçıyor.

İbn-i Sina'dan sağlıklı yaşam şifreleri! Astıma, böbrek taşına, uçuğa, mantara şifa önerileri... 1000 yıl önceden vermiş

KIZILCIK SUYU TARİFİ MALZEMELER

* Yarım kilogram kızılcık

* 1 su bardağı toz şeker

* 1 litre su

Feridun Kunak'tan yağ yakan sirke tarifi! Hızlı kilo verdiren mucize karışım

KIZILCIK SUYU NASIL YAPILIR?

Kızılcığı ayıklayın ve yıkayın. Orta ateşte 15 dk suyla pişirin. Sonra şekeri ekleyin ve 20 dk daha çok kısık ateşte pişirin. Süzgüden geçirin. Tahta kaşıkla çekirdekleri üste, püresi ve suyu da alttaki kaba geçsin. Afiyet olsun.

Taylan Kümeli'den 1 haftada 4 kilo verdiren diyet listesi! Sağlıklı besinlerle hızla zayıflatıyor

KIZILCIK SUYUNUN FAYDALARI

Bronşlarda rahatlama sağlar. Kızılcık şerbeti üşütmeden kaynaklanan boğaz ağrıları ve iltihaplarına iyi gelir. Nezle ve grip gibi hastalıkların tedavisinde tıbbi amaçlı kullanılabilir. Kızılcık şerbeti mide ülserine iyi geldiği gibi genel anlamda sindirim ve boşaltım sistemi sağlığına mükemmel katkıda bulunur.

En verimli sonuçların alınması için doğal kızılcığın çiğ tüketilmesi ya da kızılcık suyunun doğal yöntemlerle hazırlanması önerilmektedir.

Ciddi kronik rahatsızlığı olanlar, hamile olanlar veya kızılcığa alerjisi olanların doktora danışmadan kullanmamaları gerekir.

Nermin'in Enfes Mutfağı'nın sunucusu Nermin Gül'den mum gibi eriten tarif! Bu detoks suyu ödem atıyor

Kaşlardaki değişime dikkat! Diyabet habercisi olabilir

Göbek yağlarını cayır cayır yakan 6 süper besin! Diyetine eklemeyen pişman oluyor