Lockheed Martin ve NASA'nın gözbebeği 2023'e hazır! X-59 devrim yapacak...

NASA, Lockheed Martin ile birlikte geliştirdiği deneysel süpersonik uçağın ilk uçuşunun 2023'te yapılması için çalışmalarını hızlandırdı. NASA, ertelenen X-59 Sessiz Süpersonik Teknoloji uçağının, olağanüstü sistem değerlendirmelerinin tamamlanmasının ardından 2023'te ilk uçuşunu yapmasını bekliyor. California, Palmdale'den havalanacak olan süpersonik uçak, Lockheed Martin tarafından inşa ediliyor.

aksam.com.tr

NASA ve Lockheed Martin işbirliği ile geliştirilen X-59 Sessiz Süpersonik Teknoloji uçağı ilk uçuşu için günleri sayıyor. NASA ve Lockheed Martin'in gözbebeği X-59'un gökyüzü ile buluşmasıyla mesafeler daha da kısalacak.

X-59 UÇMASINA AYLAR KALDI!

NASA'nın deneysel X-59 uçağının, büyük bir ses patlaması yaratmadan ses bariyerini aşıp aşamayacağını görmek için 2023'ün başlarında gökyüzüne çıkması planlanıyor. İşe yararsa, Concorde'un yaptığı gibi ses hızından daha hızlı seyahat edebilen ticari uçakların geri dönmesine yol açabilir.

LOCKHEED MARTIN TARAFINDAN İNŞA EDİLİYOR

California, Palmdale'den havalanacak olan X-59, Lockheed Martin tarafından inşa ediliyor.

X-59, bir uçak ses hızından daha hızlı uçtuğunda meydana gelen sonik patlamanın yüksekliğini yumuşak, sessiz bir sonik "gümlemeye" azaltmak için tasarlanmıştır.

NASA, geleceği kara üzerinden ticari süpersonik uçuşlara açabilecek verileri toplarken, X-plane bunu 2024'ten itibaren ABD çevresindeki topluluklar üzerindeki uçuşlarda gösterecek.

Eğer bu uçak uçuşlarını başarıyla gerçekleştirse mesafelerin daha da kısalacağını öngörmek mümkün.