Lockheed Martin, ABD Donanmasına yeni silah sistemini teslim etti

Lockheed Martin, ABD Donanması'na, mevcut gemilere entegre edilen ve filoya yönlendirilmiş enerji yeteneği sağlayan ilk taktik lazer silah sistemi olan entegre optik göz kamaştırıcı ve gözetleme (HELIOS) sınıfı yüksek güçlü lazer teslim etti.

Ömer Faruk Madanoğlu / aksam.com.tr

ABD'nin savunma devi Lockheed Martin ve ABD Donanması, yeni silah entegresi tamamlandı. ABD Donanmasındaki destroyerlere HELIOS lazer sistemi entegre edildi.

HELIOS, muhriplerin Aegis muharebe sistemlerine entegre bir sistem olacak.

Lockheed Martin Rotary ve Görev Sistemleri'nden HELIOS programı direktörü Brendan Scanlon, sistemin ABD filolarının hızlı ve hassas tepki verme kabiliyetini geliştireceğini belirtti.

Lockheed Martin ile yapılan 150 milyon dolarlık bir sözleşmenin bir parçası olarak tasarlanan yüksek enerjili lazer teknolojisi HELIOS tekneleri veya İHA'ları vuracak.

Lockheed yetkililerine; bu ölçeklenebilir lazer tasarım mimarisi, çeşitli güç seviyelerinde yüksek ışın kalitesi elde etmek için, çoklu kilovat ölçeklerine sahip olan fiber lazer teknolojilerinin birleşmesi ile ortaya çıkarıldı.

Lockheed Martin'in dün yaptığı basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"Lockheed Martin ve ABD Donanması, yıkıcı lazer silah sistemleri geliştirmek için ortak bir vizyon ve coşkuyu paylaşıyor.

HELIOS, gelecekteki tehditleri caydırmak ve denizcilere ek koruma sağlamak için geliştirildi.

HELIOS, savaş gemisinin genel savaş sistemi üzerine entegre edilecek.