Lise kayıtları ne zaman yapılacak? LGS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?

4 Haziran'da gerçekleştirilen Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınav sonuçları ''sonuc.meb.gov.tr'' adresinden açıklandı. Sonuçlarını görüntüleyen adaylar gözlerini tercih ve kayıt tarihlerine çevirdi. Peki, lise kayıtları ne zaman yapılacak? LGS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?

LGS tercih sonuçları bugün açıklandı. "Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezî Sınav" sonuçları 'sonuc.meb.gov.tr' adresinden görüntülenebiliyor. Sonuçlarını görüntüleyen adaylar "Lise kayıtları ne zaman yapılacak? LGS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?" sorularının yanıtını araştırıyor. İşte detaylar...

LGS TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, "Bakanlığımız bahar yarı yılının derslerini sınav kapsamının dışında tutmuştu. Tercih sürecinde bir değişiklik yok. 3-19 Temmuz tarihleri arasında öğrencilerimiz tercihlerini yapabilecekler." açıklamasında bulundu. Ancak tercih sonuçları için bir tarih vermedi.

LİSE KAYITLARI NE ZAMAN YAPILACAK?

Yerleştirmeye esas 1. nakil sonuçları geçtiğimiz sene Ağustos'un başında açıklanmıştı. Bu sene de sonuçların Temmuz sonu, Ağustos başı gibi açıklanması bekleniyor. Konuya ilişkin resmi açıklama gelmesi halinde haberimiz içerisine eklenecektir.