LGS'de kalem, silgi, kalemtraş veriliyor mu? LGS'ye girerken ne lazım, neler götürülür, neler yasak?

Orta son sınıfa giden öğrencilerin önümüzdeki sene gideceği liseyi belirlemek üzere girecekleri LGS bu sabah uygulanacak. Sınav hazırlıklarını tamamlamak isteyen öğrenciler ''LGS'ye girerken ne lazım, neler götürülür, neler yasak? LGS'de kalem, silgi, kalemtraş veriliyor mu?'' sorularının yanıtını araştırıyor...

LGS için büyük gün geldi çattı. Bir sene boyunca sınav için çalışan öğrenciler, son hazırlıkların tamamlıyor. Peki, LGS'ye girerken ne lazım, neler götürülür, neler yasak? LGS'de kalem, silgi, kalemtraş veriliyor mu? İşte kılavuzda yer alan bilgiler...

LGS'YE GİRERKEN NE LAZIM?

Öğrenciler sınava gelirken yanlarında geçerli kimlik belgesi (T.C. kimlik numaralı nüfus cüzdanı veya T.C. kimlik kartı veya geçerlilik süresi devam eden pasaport, yabancı uyruklu öğrenciler için İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından verilen resimli, mühürlü kimlik belgesi) götürecek. Geçerli kimlik belgesi yanında olmayan öğrenciler sınava alınmayacaktır.

Öğrenciler sınav salonlarına bandajı çıkarılmış şeffaf pet şişe içerisinde su getirebileceklerdir.

LGS BAŞARI DUASI: LGS sınavına girerken okunacak etkili dualar hangileri? (Kalem suresi okunuşu, anlamı)

LGS'DE KALEM, SİLGİ VE KALEMTRAŞ VERİLİYOR MU?

LGS'de kalem, silgi, kalemtraş verilmiyor. Sınava katılacak öğrencilerin en az iki adet koyu siyah ve yumuşak kurşun kalem, kalemtıraş ve leke bırakmayan yumuşak silgi bulundurmaları gerekiyor.

LGS'DE NELER YASAK?

Öğrenciler, sınav salonlarına alınırken üzerlerinde kullanımı doktor raporu ile belirlenen hasta veya engellilere ait cihazlar (işitme cihazı, insülin pompası, şeker ölçüm cihazı ve benzeri) hariç, çanta, cüzdan, cep telefonu, telsiz, radyo, saat, bilgisayar, kamera ve benzeri iletişim araçları ile depolama kayıt ve veri aktarma cihazları, kablosuz iletişim sağlayan cihazlar ve kulaklık, kolye, küpe, bilezik, yüzük, broş ve benzeri eşyalar ile her türlü elektronik ve/veya mekanik cihazlar, databank sözlük, hesap makinesi, kâğıt, kitap, defter, not vb. dokümanlar, pergel, açıölçer, cetvel vb. araçlar, delici ve kesici aletlerle sınav binasına alınmayacaktır.

LGS'de devlet 100 puan veriyor mu 2023? LGS'de en yüksek puan kaç?

Öğrenciler, bu araçlarla sınava alınmayacağı gibi sınav anında yanında bulunduğu tespit edilirse sınav kurallarını ihlal ettiği gerekçesiyle sınavı tutanakla geçersiz sayılacaktır.

LGS BAŞARILAR MESAJLARI 2023! LGS sınavına girecek öğrencilere anlamlı, dualı mesajlar ve motivasyon dolu sözler burada!

LGS'ye nerede gireceğim 2023? LGS nerede gireceğimi nasıl öğrenirim?

LGS'de okul puanı ekleniyor mu 2023? OBP puanı LGS puanına nasıl eklenir?

LGS kaç dakika 2023? LGS'nin ilk kaç dakikası çıkılamaz, ilk kaç dakika geç kalma hakkı var?