LGS taban puanları ve yüzdelik dilimler açıklandı mı? LGS TABAN PUANLARI 2023

2023 LGS taban puanları ve yüzdelik dilimleri yoğun bir şekilde araştırılıyor. Yaklaşık 1 milyon öğrencinin girdiği için LGS tercihler 3 Temmuz'da başlayacak, 19 Temmuz'da sona erecek. Tercih sürecinde taban puanlarından faydalanmak isteyenler ise aramalarını hızlandırdı. İşte detaylar...

LGS taban puanları ve yüzdelik dilimler araştırılıyor. LGS sonuçları 23 Haziran'da 'sonuc.meb.gov.tr' adresinden erişime açıldı. Tercihler ise 3 Temmuz'da başlayacak. Peki, LGS taban puanları ve yüzdelik dilimler açıklandı mı?

LGS TABAN PUANLARI VE YÜZDELİK DİLİMLER AÇIKLANDI MI?

2023 yılı LGS taban puanları ise henüz belli olmadı. 2022 Yılı Merkezi Sınav Puanı İle Öğrenci Alan Liselerin Taban/Tavan Puanları ve Yüzdelik Dilimleri ile lise tercih dönemi öncesi ön bilgi sağlamak açısından önem teşkil edecek.

2022 LGS TABAN PUANLARI İÇİN TIKLAYIN.

Adaylar, tercihlerini 3-19 Temmuz'da yapabilecek. LGS sonuçların açıklanmasının ardından tercih dönemi öncesinde MEB tarafından açıklama yapılması bekleniyor.

YÜZDELİK DİLİM NEDİR?

Milli Eğitim Bakanlığı için büyük önem içeren yüzdelik dilim, öğrencinin Türkiye genelinde ya da bulunduğu ilde sahip olduğu sıralamanın yüzde olarak ifade edilmesidir.

LGS TERCİH KILAVUZU 2023: LGS tercihleri ne zaman başlayacak, nasıl yapılır?