LGS soru ve cevapları açıklandı! 2024 MEB LGS cevap anahtarı

LGS soruları ve cevap anahtarı, sınavdan kısa bir süre sonra yayımlandı. Öğrenciler sınav kitapçıklarını sınavdan bir gün sonra sınava girdikleri okullardan alabilecek. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından 2 Haziran'da uygulanan Liselere Geçiş Sistemi sınavında adaylara sözel alanda 50, sayısal alanda 40 soru soruldu. Öğrenciler 2024 LGS soruları ve cevap anahtarından yola çıkarak puan hesaplaması yapabilecekler. İşte sözel ve sayısal bölüm kitapçıklarından oluşan 2024 LGS soruları ve cevap anahtarı

LGS soruları ve cevap anahtarı, 2 Haziran Pazar günü Türkiye genelinde düzenlenen merkezi sınavın ardından yayımlandı. LGS Soru Kitapçıkları (Sayısal ve Sözel) ve cevap anahtarları MEB'in internet sitesinden ilan edildi. Öğrenciler sınav sonrası LGS sorularının yer aldığı cevap anahtarından yola çıkarak puan hesaplaması yapabilecekler. İşte 2024 LGS soru ve cevapları

LGS SORULARI VE CEVAP ANAHTARI YAYIMLANDI

Türkiye genelinde 81 ilde düzenlenen 2024 LGS sınavı 2 oturum halinde düzenlendi. LGS soruları ve cevap anahtarı Milli Eğitim Bakanlığı tarafından erişime açıldı.

Sözel Bölüm Kitapçığı için tıklayınız

Sayısal Bölüm Kitapçığı için tıklayınız

Liselere Geçiş Sistemi kapsamındaki merkezi sınav iki oturum şeklinde uygulandı. Yaklaşık 1 milyon 38 bin öğrencinin katıldığı LGS'nin ilk oturumu saat 09.30'da başlayıp, 10.45'te bitti.

50 soruluk sözel alandan oluşacak birinci oturum 75 dakika sürdü. 40 soruluk sayısal alandan oluşan LGS 2. oturum ise 11.30'da başlayıp, saat 12.50'de sınav sona erdi.

İlk oturumda, 8'inci sınıf Türkçe, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük, din kültürü ve ahlak bilgisi ile yabancı dil soruları yöneltildi.

LGS soruları ve cevap anahtarı meb.gov.tr adresinden erişime açıldı. Sözel ve sayısal A-B kitapçıklarının en alt kısmında adaylar 4 seçenekli soruların doğru yanıtlarını görüntüleyebilecek.

Her bir alt testin standart sapması, ilgili alt testin ham puanları, ortalaması ve sınava giren öğrenci sayısı kullanılarak hesaplanacak. Söz konusu sınav sonrası LGS cevap anahtarı kitapçıkları 2024 ile öğrenciler netleri hakkında bilgi sahibi olabilecek.

LGS kitapçıkları ne zaman verilecek 2024? LGS kitapçıkları nereden alınır?

LGS sınavında değerlendirme yapılırken 3 yanlış cevap 1 doğru yanıtı götürecek.

Sınavda Türkçe, Matematik ve Fen Bilimleri derslerinin ağırlık katsayı oranı 4 olurken diğer derslerin katsayı oranı 1 olarak hesaplanacak. L Öğrencinin ham puanı, standart puan, ağırlıklı standart puanıyla birlikte toplam puanı belirlenecek.